Motiunea de cenzura initiata de partidele opozitiei, PSD, PNL si PC, a fost respinsa miercuri in Parlament, obtinand doar 219 voturi.
Potrivit regulamentului, pentru a trece de Parlament, motiunea trebuia sa obtina minim 236 de voturi. PSD, PNL si PC mai aveau nevoie de 17 voturi pentru a darama Guvernul Boc.

Guvernul prevede o lovitura de stat?

Astfel, in ciuda demersurilor PSD si PNL, care au facut tot posibilul pentru caderea Guvernului, participand inclusiv la manifestarile sindicalistilor de miercuri din Bucuresti, Guvernul Boc s-a mentinut puternic pe pozitie, membrii PDL, UDMR si UNPR ramanand loiali guvernarii.

Ponta, printre manifestanti

  • Antonescu si Ponta au plecat invinsi din Parlament

Traim intr-o tara unde guvernul este sustinut de 10% din populatie. Ce a fost in puterile noastre, am facut. Nu este o victorie a guvernului asupra majoritatii, este o victorie asupra poporului”, a declarat Crin Antonescu la iesire din sala de sedinta, dupa caderea motiunii. Acesta a declarat ca opozitia nu va lasa lucrurile asa, iar PNL va pune la punct o noua motiune cat de curand.

"Nu se termina lupta aici . Este tara noastra si o vom elibera de aceasta clica", a mai spus Antonescu, referitor la respingerea motiunii.

El i-a calificat drept "taratoare si nevertebrate" pe parlamentarii care nu au sustinut, miercuri, motiunea.

"Noi continuam batalia. Nu mai avem Parlament, nu mai exista Parlament in Romania, au reusit sa il fure. Astazi Boc si PDL au murit definitiv in fata oamenilor. Deocamdata va pot spune ca Guvernul Boc are 0 voturi de sustinere", a declarat Victor Ponta, vizibil dezamagit de rezultatele motiunii de cenzura.

"Astazi a inceput sfarsitul regimului Basescu-Boc. Prin modul prin care au cumparat parlamentarii, prin modul in care s-au compartat cu sindicalistii. Le multumesc miilor de oameni care au venit azi la Bucuresti. Din pacate viata depinde de niste ticalosi, care ieri au jurat ca vor avea curaj, iar astazi nu au mai avut curaj. Lasii mor asa cum merita" a declarat Ponta, facand referire la membrii executivului care au promis votul pentru motiune.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Ponta a declarat ca opozitia nu va lasa Guvernul sa adopte in mod abuziv legea educatiei. "Astazi, Boc si Udrea s-au luptat cu Romania"

  • UNPR a "platit" tradarea

Imediat dupa incheierea sedintei de vot a motiunii de cenzura, UNPR s-a reunit in sedinta si a hotarat excluderea din partid a lui Nicolae Stan si Liviu Campanu, care au votat motiunea de cenzura a opozitiei. [Campanu: Plec din UNPR si votez motiunea de cenzura]
  • Emil Boc, multumit de rezultate
Astazi a castigat ratiunea in fata populismului. Opozitia a venit din nou cu tolba plina de promisiuni fara acoperire. Principala preocupare este soarta oamenilor, modalitatea prin care putem depasi cat mai reprede aceasta perioada. Eu inteleg oamenii, le inteleg nemultumirile, dar alta cale nu exista”, a declarat Emil Boc la iesirea din Parlament.
Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.