Monica Macovei il critica pe Victor Ponta pentru decizia de a participa la protestele sindicatelor, si ii compara actiunile cu cele ale minerilor din 1990.

Monica Macovei face referire la declaratia liderului PSD, care a anuntat ca va participa la protestele sindicatelor, care vor bloca circulatia in bucuresti miercuri. Aceasta a facut si un apel catre liderii PSD locali pentru a se alatura manifestarilor si pentru a facilita transportul grevistilor catre bucuresti in ziua motiunii de cenzura. [Ponta participa la marsul sindicatelor]

Macovei sustineca prin actiunile sale, Victor Ponta decredibilizeaza lupta sindicala si, mai mult, risca sa tranforme lupta politica intr-o gherila de strada.

"Daca tot proclama sfarsitul democratieri si al luptei parlamentare, ma intreb de ce nu isi da demisia din Parlament dnul Ponta, pentru a se muta transparent la sindicate? Ar putea crea chiar un precedent: primul politician care si-ar da demisia din parlament pentru a deveni sindicalist. … Dar nu, domnul Ponta vrea sa il credem ca miercuri la mars e cetatean si cheama lumea in strada sa ii castige politicianului Ponta batalia politica pe care nu o poate castiga in Parlament, fara presiunea strazii. Nu va suna asta a “mineriada” ?”, scrie Macovei pe blogul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.