Stimulentele salariale trebuie sa fie acordate angajatilor din Ministerul Finantelor si din alte institutii in maniera corecta si echilibrata, acordate numai pe baza de performanta, a declarat, marti, premierul Emil Boc.

"Singurul in masura sa faca ceea ce trebuie pentru acest sistem este ministrul Ialomitianu, care practic a luat decizia de a face ce este corect, pe de-o parte ca in sistemul in cadrul legii salarizarii unitare sa se rezolve aceasta problema in maniera corecta pentru salariatii care sunt la Ministerul Finantelor sau in alta parte, sa fie tratati in maniera echilibrata, iar pe de alta parte pana la aceasta adoptare - si sper ca azi sa se rezolve in Camera Deputatilor - acele stimulente sa fie acordate numai pe baza de performanta. Acest lucru l-am cerut", a spus Boc.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 209 voturi "pentru", 12 "impotriva" si 66 de abtineri, OUG 1/2010 referitoare la reglementarea stimulentelor acordate bugetarilor, ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu declarand, dupa vot, ca a fost corectat un sistem de salarizare nedrept, transmite MEDIAFAX.

PNL a votat pentru aceasta ordonanta, a anuntat viceliderul grupului PNL Eugen Nicolaescu, aratand ca este o lege proasta si nedreapta, dar care a fost corectata, "in al 14-lea ceas", cu un amendament referitor la personalul bugetar din Ministerul Finantelor.

Nicolaescu a spus ca cei din Ministerul Finantelor erau uitati, erau la "coada listei", dar, printr-un amendament la Ordonanta, "se incearca sa se corecteze o grava greseala".


Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a multumit deputatilor pentru decizia de "a corecta un sistem de salarizare nedrept" si care nu a fost transparent.

"Acest sistem a dainuit timp de 20 de ani. S-a facut o dreptate, Toti ministrii Finantelor au produs un sistem care nu a fost corect, nu a fost eficient. Oamenii din Finante care muncesc nu erau rasplatiti", a afirmat Ialomitianu.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

El a aratat ca toti cei din Ministerul Finantelor, 30.000 de oameni, "pot sta linistiti ca nu vor fi santajati de sefii lor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.