La invitatia presedintelui Romaniei, in perioada 18-19 octombrie, presedintele Republicii Ungare, Pal Schmitt, va efectua o vizita oficiala in Romania.

Luni, 18 octombrie, la Palatul Cotroceni, vor avea loc convorbiri oficiale intre cei doi sefi de stat, urmate de o declaratie de presa comuna.

Dialogul va fi axat pe dezvoltarea cooperarii bilaterale, in contextul apartenentei comune a Romaniei si Republicii Ungare la structurile euro-atlantice.

Pal Schmitt a fost ales presedinte al Ungariei la data de 29 iunie de catre Parlamentul maghiar preluat in 6 august functia de presedinte al Ungariei, el fiind ales de catre Parlamentul ungar la 29 iunie.

Pal Schmitt se va intalni luni seara, la Targu Mures, cu liderii maghiarimii din Romania - oameni politici, reprezentanti ai cultelor si ai societatii civile, transmite AGERPRES.

Potrivit purtatorului de cuvant al filialei Mures a Partidului Civic Maghiar, Zsolt Olvedi, dupa intrevederea cu presedintele Romaniei, Traian Basescu si cu premierul Emil Boc, Pal Schmitt se va deplasa la Targu Mures, unde, la ora 19.00, va participa la un concert sustinut de Filarmonica de Stat.

Dupa concert, presedintele maghiar va oferi o masa festiva la Palatul Culturii din Targu Mures, in timpul careia va avea intrevederi cu liderul UDMR, Marko Bela, liderul Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, cu presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Romania, europarlamentarul Laszlo Tokes, si cu liderul Consiliului National Secuiesc, Izsak Balazs.

Marti, de la ora 9,20, Pal Schmitt va participa la forumul 'Maghiarii XXI' organizat la Universitatea Sapientia din Targu Mures, dupa care va avea o intrevedere cu Kato Bela, presedintele Fundatiei 'Sapientia' si cu David Laszlo, rectorul Universitatii Sapientia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.