PSD a anuntat, luni dimineata, ca nu va participa la consultarile de la Cotroceni simultan cu UNPR, solicitand sefului statului fie sa contramandeze invitatia adresata Uniunii, fie sa reprogrameze discutiile cu opozitia.

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a trimis, luni dimineata, o scrisoare presedintelui Traian Basescu, in care il informeaza ca formatiunea pe care o conduce nu va participa la consultarile de la Cotroceni, cauza invocata fiind prezenta UNPR.

Ponta afirma in scrisoare ca intrucat invitatia la consultari a fost adresata si UNPR, un partid care "nu are niciun vot exprimat in mod democratic si legal de catre poporul roman", PSD nu poate accepta sa ia parte la aceste discutii, transmite MEDIAFAX.

Presedintele PSD ii solicita lui Traian Basescu fie contramandarea invitatiei adresate UNPR, fie reprogramarea consultarilor cu opozitia.

Ponta da asigurari ca PSD si pastreaza "angajamentul si dorinta sincera" de a participa cu orice ocazie la discutii serioase si consistente cu privire la Legea sistemul unitar de pensii publice si la Legea educatiei.

El precizeaza insa ca PSD nu poate participa la consultari daca si UNPR va fi prezent: "Este evident ca PSD nu va accepta si nu va legitima niciodata o asemenea situatie contrara regulilor statului de drept. Va aducem aminte, domnule Presedinte, ca a mai existat un moment, la consultarile anterioare la care au participat partidele parlamentare, cand nu am acceptat sa luam parte la discutii la care participa si grupuri de traseisti politici".

Liderul social-democrat aminteste ca la acel moment Traian Basescu a reprogramat discutia cu PSD a doua zi si reia aceeasi solicitare, mentionand ca pozitia PSD a ramas "extrem de consecventa si ferma" in aceasta privinta.

"Prin urmare, ramane la latitudinea dumneavoastra modalitatea de solutionare a situatiei, fie prin contramandarea invitatiei adresate unui partid nascut prin fraudarea votului popular, fie prin reprogramarea aceastei discutii cu Opozitia, in cursul acestei zile sau cu o alta ocazie", mai afirma Ponta la finalul scrisorii adresate presedintelui Basescu, care se incheie cu formula "Va multumim anticipat pentru raspuns. Va rog sa primiti, domnule Presedinte, asigurarea intregii noastre consideratii".

  • Basescu substituie opozitia

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la inceputul consultarilor de la Cotroceni, ca a dorit sa armonizeze punctele de vedere ale puterii cu cele ale opozitiei, dar ca, daca nu s-a putut acest lucru, va incerca sa susbstituie el opozitia la discutii.
Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Basescu a enumerat subiectele ce vor fi abordate la consultari, respectiv Legea pensiilor si Legea educatiei, precum si proiectul bugetului de stat pe 2011.

El a mentionat ca are la dispozitie toata dupa-amiaza, putand fi abordate si subiecte precum absorbtia fondurilor UE si posibilitatea relansarii unor procese de privatizare, cu conditia ca banii proveniti din acestea sa fie directionati spre investitii, nu spre consum, asa cum s-a intamplat in 2008.

Presedintele Traian Basescu are programate, luni, la Cotroceni, discutii cu reprezentantii partidelor si grupurilor parlamentare pe teme de actualitate cum ar fi Legile pensiilor, educatiei, accelerarii proceselor, dar si despre bugetul pe 2011.

PNL a anuntat inca de vineri ca nu va participa la consultari, astfel incat discutiile se vor purta doar intre seful statului si reprezentantii puterii.

Citeste si:
Chereches sustine ca PRO Romania si UNPR ar trebui sa se stinga...
Chereches sustine ca PRO...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.