Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la deschiderea targului de turism Winter Holiday din Bucuresti, ca falsa problema cu frunza din logoul brandului turistic al Romaniei a fost rezolvata prin disparitia site-ului strain care continea o frunza similara.

"Falsa problema cu frunza din logo, care ar mai fi fost continuta in logoul unei societati comerciale care inchiria masini, am reusit sa o rezolvam, in sensul in care pagina de web, site-ul respectivei societati, a disparut dupa o luna", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca firma care aparea pe respectivul site nu exista in acest moment in Irlanda, transmite MEDIAFAX.

"Asa ca, in afara de foarte multa promovare care s-a facut in acel moment pentru brandul turistic, in rest tot scandalul n-a reusit sa ne opreasca in a continua sa sustinem acest brand asa cum s-a decis in urma cercetarilor", a afirmat ministrul.

Udrea a spus ca nici pana acum nu a fost o problema si ca cel mult exista riscul sa mai existe frunzaa in logo-ul unei alte companii.

"Nici macar aceasta problema nu o avem, consiliul decisese oricum ca ramane acelasi brand. In acest moment am satisfactia ca nici acea problema, despre care s-a discutat pe televiziuni, nu exista", a afirmat Elena Udrea.

Brandul de turism a fost realizat de asocierea THR - Asesores en Turismo, Hoteleria y Recreacion SA - Taylor Nelson Sofres.

Brandul invita la explorarea "gradinii carpatice" in culori vii, predominant nuante de verde, dar si albastru, galben si portocaliu. In centrul logoului apare scris "Romania" intr-un font rotund si o frunza in nuante de verde si albastru.

Ulterior, MDRT a solicitat asocierii THR-TNS explicatii privind similitudinile dintre frunza din brandul turistic si alte simboluri comercializate pe internet si a precizat ca nu va efectua plati pana la clarificarea acestor aspecte.

Asocierea THR/TNS a raspuns ca brandul de turism si toate componentele sale au fost create de ea si, ca urmare, ele trebuie considerate originale, iar existenta de elemente grafice cu grad mare de similitudine este relativ comuna, data fiind cantitatea semnificativa de desene pe internet.

Citeste si:
10 cele mai bizare lucruri gasite de oameni de-a lungul timpului
10 cele mai bizare lucruri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.