Liderul PSD, Victor Ponta, i-a transmis o scrisoare presedintelui Traian Basescu, solicitandu-i sa nu promulge Legea Pensiilor, intrucat, desi a fost declarata constitutionala, legea a fost adoptata "in mod fraudulos" in Camera Deputatilor.

Parlamentul este principala institutie a unui stat democrat, prin rolul sau reprezentativ larg. Nu exista pericol mai mare pentru buna functionare a institutiilor statului decat ignorarea nerespectarii Legii, a furtului, in cadrul unei institutii precum Camera Deputatilor. Daca intr-un stat se accepta un astfel de abuz, atunci putem vorbi despre finalul de facto al statului de drept. Este datoria dumneavoastra ca in acest moment de maxima tensiune sa faceti un gest de reala responsabilitate politica si sa trimiteti Legea privind sistemul unitar de pensii publice inapoi la Parlament, pentru ca aceasta sa fie votata prin respectarea procedurilor si a legii”, ii transmite Ponta lui Traian Basescu, arata un comunicat de presa remis 9AM.

Liderul PSD ii cere presedintelui sa retrimita Legea Pensiilor in Parlament pentru a fi votata din nou, astfel sa ridice suspiciunile unei fraude.

Victor Ponta sustine ca PSD este de acor cu existenta unei legi a pensiilor insa nu pot sustine adoptarea unei legi prin frauda. Social democratul ii aminteste, subtil, presedintelui, ca nici FMI nu ar fi de acord cu un vot fraudulos in Parlamentul Romaniei.

CCR a decis: Legea Pensiilor este constitutionala

Reactii la decizia CCR privind Legea Pensiilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.