Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, inaintea sedintei BPN, ca motiunea de cenzura nu ar trebui depusa inainte de Congresul din 16 octombrie, el raspunzand astfel presedintelui PNL, Crin Antonescu, care aprecia ca depunerea acesteia trebuie grabita.

Intrebat de jurnalisti daca PSD ar trebui sa fie de acord cu opinia liderului PNL, care spunea ca depunerea motiunii de cenzura ar trebui grabita, Iliescu a raspuns: "Nu trebuie depusa motiunea de cenzura inainte de congres. Graba poate sa fie chiar contraproductiva, pentru ca se acumuleaza niste factori de nemultumire care pot sa duca la succesul motiunii. Sa depui o motiune stiind ca nu are sanse de succes este si asta un act politic, adica nu e obligatoriu ca motiunea neaparat sa si treaca".

Iliescu a mai spus ca este preferabil ca depunerea motiunii sa se faca atunci cand sansele de succes ar fi cele mai mari, desi in sine depunerea unei motiuni de cenzura marcheaza un moment politic important, transmite MEDIAFAX.

Presedintele de onoare al PSD a mai afirmat ca, desi PNL si PSD sunt doua partide cu platforme ideologice diferite, "conjuctura" le-a adus alaturi in fata pericolului "demagogiei, populismului".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica, la ProTv, in emisiunea "Dupa 20 de ani", ca motiunea de cenzura s-ar putea depune si la sfarsitul saptamanii viitoare, el precizand ca luni, la BPC, va lua mandat pentru a discuta cu PSD urgentarea finalizarii acesteia.

Antonescu a declarat, luni, inaintea sedintei BPC, ca formatiunea sa nu impune ultimatul PSD pe tema motiunii de cenzura, desi, in opinia sa, demersurile pentru initierea si depunerea acesteia ar trebui grabite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.