Presedintele PNL, Crin Antonescu, a adeclarat, luni, ca varianta Klaus Johannis ca premier in fruntea unui Guvern de criza "ramane in picioare" in opinia sa, precizand ca partidul nu a luat o decizei in acest sens si ca nu stie in acest moment daca primarul Sibiului ar accepta o noua oferta.

Intrebat, dupa sedinta BPC, daca la discutia de luni cu ceilalti reprezentanti ai opozitiei va merge cu o propunere de premier, presedintele PNL a infirmat aceasta ipoteza.

"Nu. Deocamdata, noi avem de parcurs un calendar de discutii. Primul element important este, cred, acela de a stabili un set de masuri imediate si urgente pe care Guvernul respectiv, daca vom ajunge acolo, le are de luat. Noi am discutat mult astazi, de fapt cea mai mare parte a sedintei BPC a fost dedicata acestui subiect. Intentiile noastre se indreapta si vom propune in primul rand sa reparam cele mai grave lucruri pe care le-a facut din punct de vedere economic Guvernul Boc, revenirea TVA la 19% si chiar scaderea sa la produsele de baza si constructii la 5%, revenirea salariilor bugetarilor acolo unde au fost, cu abrogarea imediata si cer inca o data Guvernului abrogarea impozitului minim, impozitului forfetar", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Intrebat daca primarul Sibiului, Klaus Johannis, mai este varianta de premier sustinuta de PNL, Antonescu a precizat ca, in opinia sa, Johannis ramane o varianta in discutie, precizand insa ca formatiunea liberala nu a luat inca o decizie in acest sens.

"N-am luat in partid o decizie, dar, din punctul meu de vedere, da, in mod categoric, Klaus Johannis este o varaianta care poate fi discutata. Cata vreme nu apare cineva, din PSD sau din alta parte, care sa-mi aduca un argument pentru care asemenea formula nu ar mai fi de discutat, nu vad de ce n-am discuta-o", a spus liderul PNL.

El a amintit ca in toamna anului trecut cand se conturase varianta unui Guvern care sa fie condus de Klaus Johannis, liderii marcanti ai PSD au asumat public aceasta formula.

"Va reamintesc ca in toamna anului trecut era Mircea Geoana presedintele si candidatul PSD, dar langa domnul Mircea Geoana, practic in aproape aceleasi pozitii politice se aflau: Adrian Nastase, presedinte al CN, Victor Ponta, vicepresedinte si purtator de cuvant, voce puternica si atunci la varful PSD, dibaciul domn Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, secretar general atunci, secretar general azi. Acesti domni au asumat in mod public formula cu Klaus Johannis premier ca fiind una foarte buna", a mai spus Antonescu.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Pe de alta parte, Antonescu a precizat ca nu stie in acest moment daca Johannis ar accepta o noua nominalizare.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a vizitat, joi, pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, cu care a discutat timp de aproximativ o ora, la sediul Primariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.