Dupa ce a anuntat ca-si doneaza salariul pana la sfarsitul anului pentru a preveni alunecarea Romaniei intr-o situatie asemanatoare Greciei, Traian Basescu pare sa fi uitat de promisiunea facuta.

In contul de la Trezorerie a fost virat numai salariul pe luna mai, donat in iunie, in timp ce, in iulie, seful statului nu se mai regaseste pe lista donatorilor. "Daca presedintele a spus ca-si va dona salariul, o va face", asigura Presedintia, transmite Cotidianul.

Ultima data, Basescu si-a facut simtita prezenta baneasca in luna iunie, cand anunta ca a donat salariul aferent lunii mai (in valoare de 6.702 lei) in fondul solidaritatea deschis la Trezorerie si le-a transmis romanilor ca isi va dona in fiecare luna salariul, pana la sfarsitul anului.

Cu toate astea, in momentul publicarii liste de donatori pe luna iulie, Traian Basescu nu se mai regaseste printre “binefacatorii” economiei tarii.

"Poate nu a vrut sa isi dezvaluie identitatea", spune secretarul de stat din Finante, Gheorghe Gherghina, transmite Gandul.

  • Lista donatorilor

Pe lista de la Finante cu persoanele care au fost de acord cu dezvaluirea identitatii se afla ministrul Adriean Videanu precum si mai multe persoane din ministerul pe care acesta il conduce, de la consilieri personali la directori de directii. In total, 27 de persoane au pus umarul in iulie pentru a ajuta bugetul de stat sa iasa din criza, iar suma strnasa de acestia este de 744.734 RON.

Cap de lista la donatii este secretarul de stat din Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, care a donat 22.000 de lei. Adriean videanu a donat 2.300 de lei in luna iulie.

Persoanele care au optat sa isi pastreze identitatea secreta au donat 672.714 de lei, pe cand cei care si-au dezvaluit identitatea au donat doar 72.020 de lei.

Lista intreaga a donatorilor o puteti vedea aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.