IPP Data Research, divizia de cercetari sociologice a Institutului pentru Politici Publice, a realizat o cercetare in urma careia distributia intentiei de vot la alegerile parlamentare plaseaza PSD pe primul loc, urmat de PNL si, pe locul al treilea, de PDL.
La intrebarea "Cu ce partid intentionati sa votati la alegerile parlamentare viitoare?", in procente valide raspunsurile s-au distribuit astfel: 40% - PSD, 26% - PNL, 12% - PDL, 7% - UNPR, 7% - PRM, 5% - UDMR, 3% - altul. Aceste procente reprezinta distributia optiunii de vot dupa ce a fost eliminat procentul celor care nu voteaza/nu stiu/nu raspund, potrivit NewsIn.

Variatia optiunilor de vot, inclusiv cu cei care nu si-au exprimat vreo alegere, arata astfel: 22% - nu voteaza, 20% - nu stiu/nu raspund, 23% - PSD, 15% - PNL, 7% - PDL, 4% - UNPR, 4% - PRM, 3% - UDMR, 2% - altul.

La intrebarea "Credeti ca in Romania lucrurile merg intr-o directie buna sau intr-o directie gresita?", 81% au raspuns ca directia este gresita, 15% - ca directia e buna, iar 4% se incadreaza la varianta "nu stiu/nu raspund".

Contactat de NewsIn, Adrian Moraru, coordonatorul cercetarii, a facut precizari cu privire la studiu. "IPP are din 2007 are o divizie de sondaje – IPP Data Research. IPP are in momentul de fata, pe un proiect, o cercetare. La acea cercetare, care e cumva pe teme politice, au fost si intrebarile politice. Am vrut sa corelam optiunile politice la ce ne interesa pe noi la celelalte lucruri, insa cand am vazut rezultatele am zis ca merita sa le dam si separat. Restul sunt intrebari legate de tendinta poporului de a fi mai degraba de dreapta sau de stanga. Nu sunt intrebari strict politice, scopul cercetarii a fost legat de care este optiunea noastra ca popor de probleme legate de a fi condusi", a explicat Moraru.

IPP Data Research, divizia de cercetari sociologice a Institutului pentru Politici Publice (IPP), a dat publicitatii rezultatele unui sondaj pe teme politice care face parte din cadrul unei cercetari de tip omnibus realizata in perioada 9 – 16 iulie 2010. Volumul esationului reprezentativ la nivel national a fost de 1040 de persoane cu varsta peste 18 ani. Esantionul este reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei, avand o eroare tolerata de +/-3%.


65% dintre romani vor sa-l demita pe Basescu

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.