Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat marti ca PSD evita gasirea unei solutii alternative cu liberalii pentru a nu se ajunge la momentul in care sa se impuna demararea suspendarii lui Traian Basescu, avansand ipoteza ca social-democratii nu sunt pregatiti pentru prezidentiale.

"Cred ca nu e foarte interesat (Victor Ponta - n.r.) in supendarea presedintelui Basescu. De ce nu e interesat? Pot sa-mi imaginez mai multe motive, dar o ipoteza ar fi aceea ca PSD-ul, fiind obsedat de aceasta pozitie si supralicitand-o in raport cu sistemul nostru constitutional, ce-i drept in urma experientei cu domnul Basescu, s-ar putea sa nu considere ca are prima sansa sau ca e pregatit el, ca partid, in acest moment pentru a candida si a castiga alegerile prezidentiale. Nu spun ca asta e pozitia PSD-ului, dar asta pot sa cred eu", a explicat Antonescu.

  • Cearta ia amploare

Liderul PSD, Victor Ponta, si cel al PNL, Crin Antonescu, au avut marti la Realitatea TV un schimb de replici pe marginea variantelor de dupa o eventuala daramare a Guvernului, social-democratul reprosandu-i lui Antonescu ca se "razboieste" mai mult cu el decat cu Emil Boc si Traian Basescu, transmite NewsIn.

"Domnule Antonescu, eu recunosc ca nu inteleg exact de ce in loc sa va razboiti cu Boc si Basescu va tot razboiti cu mine si cu PSD. (...) O sa dam jos Guvernul Boc, si imi doresc lucrul acesta mai mult decat dvs, pentru ca este normal, suntem partidul care avem grupul cel mai mare...", a spus Ponta.

  • Fara alianta, clar?

Crin Antonescu a afirmat marti, la Realitatea Tv, ca ii este "limpede" faptul ca social-democratii nu doresc o colaborare cu liberalii, in acest moment, pentru daramarea Guvernului Boc, dar a insistat ca acest lucru trebuie clarificat si la nivelul perceptiei publice.

Declaratia a pornit de la intrebarea adresata lui Antonescu, daca ii este limpede ca PSD refuza sa faca o "combinatie" pentru rasturnarea Guvernului. "Mie mi-e limpede mai demult. Ceea ce mi se pare corect si fertil este ca din punct de vedere public acest lucru sa fie limpede noua tuturor. Da, imi este foarte limpede, evident ca n-o sa mai pierdem timpul, usa e deschisa... Se stie foarte clar care e pozitie fiecaruia si ce face fiecare mai departe. Dvs nu puteti sa-mi cereti nici numai mie, nici domnului Ponta (...) sa rezolve toate problemele, fiecare politician are raza sa de actiune. Punctul meu de vedere si al PNL a fost ca era necesar si posibil in acest moment sa se puna capat acestui guvern si sa se incerce o alta formula", a comentat Antonescu, potrivit NewsIn.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

De altfel, liderul PNL a mai afirmat ca nu regreta politica pe care a dus-o in privinta PSD-ului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.