Presedintele PNL Crin Antonescu a sustinut ca este legitima dorinta PSD de a guverna singur in viitor, dar a criticat faptul ca nu se incearca crearea unei alternative la actuala putere, considerand ca acest lucru este la fel de iresponsabil ca si actiunile Executivului in sine.

  • “Fara succesorii FSN la guvernare”
Intrebat despre pozitia PSD, care-si propune sa guverneze singur, Antonescu a raspuns ca "este o aspiratie legitima". "Si PNL vrea la guvernare in principiu singur, fara tot felul de succesori ai FSN - ca sunt ei PDL, PSD sau UNPR. Problema in politica - si asta o stiu liderii PSD - este ca trebuie sa dai raspunsul realitatii. Cand vom avea alegeri, anticipate sau nu, fiecare din noi o sa ne batem sa obtinem un scor care sa ne permita sa guvernam singuri. Daca cineva va obtine acel scor, va guverna singur. Problema este ca, din punctul meu de vedere, este la fel de iresponsabil ca si ceea ce face Guvernul sa nu incercam sa dam o alternativa acum unei asemenea puteri precum cea care conduce Romania", a spus presedintele PNL, transmite NewsIn.

Cat priveste disponibilitatea PNL sa guverneze cu PSD, Antonescu a precizat ca liberalii se concentreaza asupra problemelor actuale. "Avem niste realitati care sunt astazi, maine, saptamana viitoare, la iarna, cand oamenii nu vor avea cu ce sa plateasca pachetul de cheltuieli minimale, intretinere, hrana, imbracaminte. Asta-i problema noastra, cu cine guvernam noi in 2012? Zau, chiar nu este problema noastra acum, o sa vedem atunci", a sustinut liberalul.

PSD+PNL la guvernare? Nicio sansa!

Presedintele PNL a reclarificat si pozitia sa cu privire la eventuala suspendare a lui Traian Basescu. "Eu sunt un sustinator al ideii ca PDL trebuie sa dispara de pe scena politica, o sa dispara, va asigur. Dar nu dispare fiindca discut eu azi la Birou. Despre suspendare, am mai spus-o. Nu am luat vreo initiativa in acest sens. Am fost intrebat, in conditiile in care ea ar fi necesara si ar fi posibila evident ca PNL n-ar avea nicio ezitare, dar nu avem o asemenea situatie. Exista azi o majoritate, un Guvern care sa spuna <domne, stati putin, haideti sa oprim deriva Romaniei, avem solutie>, si presedintele s-o blocheze cum a facut in toamna lui 2009, nu avem. Cand vom avea si daca presedintele o va bloca, atunci vom putea discuta de suspendare, azi chiar nu e subiect", a explicat el.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

"Noi am cam terminat toata gama de eforturi pentru a gasi o astfel de majoritate. Cata vreme PSD doreste sa guverneze singur, ii urez mult succes", a completat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.