Premierul Emil Boc a fost huiduit de cateva persoane, luni, la Galati, in timp ce vizita digul de protectie de 4,5 km construit in sudul orasului la dispozitia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, transmite corespondentul NewsIn.

Mai multi locuitori din cartierul Valea Orasului, direct amenintati de apele Dunarii, i-au strigat "Huo!" primului ministru, in timp ce acesta venise sa vada cum decurg lucrarile de ridicare a digului. "Ai sa duci tara de rapa", "Ia lopata in mana!", "Ceva bani ai adus?", i-au strigat oamenii, fluierandu-l.

Premierul Emil Boc a sosit la Galati in jurul orei 14.30, impreuna cu ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Cei doi au fost intampinati de secretatul de stat in MAI Mihai Capra si de adjunctul sefului IGSU, general maior Viorel Nemes. Acestia din urma le-au prezentat premierului si ministrului de Interne stadiul lucrarilor, delegatia mergand apoi pe toata lungimea digului - de la Palatul Navigatiei pana la sediul Directiei Regionale Vamale - si urmarind pe teren modul in care lucreaza militarii si lucratorii ISU din Galati si din tara. Emil Boc le-a multumit acestora, le-a urat spor la treaba si a transportat si un sac cu nisip la baza digului. [Boc, atacat cu oua si rosii]

Secretarul de stat Mihai Capra i-a spus premierului ca digul de la Dunare va fi gata marti, dupa care echipele vor trece la "elemente de finete".

"Ne concentram pe digul de aici, acesta este scenariul de baza. Aparam Galatiul, aparam Grindu (n.r. - localitate aflata pe malul tulcean al Dunarii, in dreptul municipiului Galati, in zona Cotul Pisicii, unde ar putea fi operata o inundatie controlata pentru protejarea Galatiului)" a declarat Emil Boc, inainte de a pleca din Galati.

Luni, la ora 12.00, Dunarea masura la Galati 678 cm si era in crestere. In schimb, raul Siret incepuse sa scada, de la 729 de cm, la ora 0.00, la 722 cm, la ora 12.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.