Pensionarii adunati, joi, in fata Prefecturii Galati, l-au huiduit pe premierul Emil Boc in momentul in care acesta a coborat din autoturism si a intrat in Palatul Administrativ, unde se defasoara sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta, transmite corespondentul NewsIn.

Cei zece batrani au strigat "Huo!" si "Jos Boc!".

Intre timp, premierul a intrat in sedinta Comitetului judetean pentru Situatii de Urgenta alaturi de ministrii Vasile Blaga si Laszlo Borbely si secretatrul de stat din MAI Mihai Capra. Prefectul judetului Galati, Cosmin Paun l-a informat pe premier cu privire la evolutia cotelor si debitelor pe fluviul Dunarea si pe raurile Siret si Prut, despre operatiunile de interventie pe diguri si cu privire la pregatirile pentru eventuale evacuari.

La Galati, nivelul fluviului Dunarea a atins maximul istoric inregistat in anul 2006, avand o cota de 657 de centimetri, a anuntat, joi dimineata, purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Petrica Patilea Cringan. Cota a fost atinsa miercuri seara si a stationat pana joi dimineata, potrivit Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos, relateaza NewsIn.

In vestul judetului Galati, joi dimineata, Siretul avea 694 cm, cu 44 de cm peste cota de pericol, la Sendreni, iar Prefectura a anuntat ca exista pericolul ca apele Siretului sa depaseasca digul suprainaltat pe raza acestei localitati. La Lungoci, raul masura 669 de cm, cu 19 cm peste cota de inundatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.