Senatul, camera decizionala, a adoptat miercuri cu 115 pentru si doua abtineri noua Lege ANI in varianta decisa de Comisiile juridica si pentru drepturile omului, care au respins punctul din cererea de reexaminare a presedintiei privind introducerea comisiilor de cercetare a averilor.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a afirmat la dezbaterile pe procedura asupra votarii Legii ANI ca solicitarea de reexaminare a sefului statului nu poate fi votata pe articole, in timp ce senatorul PDL, Iulian Urban, a reprosat ca se admite doar partial solicitarea presedintelui, transmite NewsIn.

Hasotti a afirmat ca nu s-a discutat niciodata pe articole o cerere de reexaminare a sefului statului in camera decizionala din Parlament. Senatorul PNL i-a cerut presedintelui Senatului, Mircea Geoana, sa consulte plenul daca de aceasta data se "incalca" procedura pe care s-a lucrat pana acum incalcandu-se Regulamentul. "Noi, aici, nu putem discuta amendamente pe care le-ar fi facut domnul presedinte - o data ca nu are drept de initiativa legislativa, doi, pentru ca nu se discuta amendamentele la o solicitare de reexaminare - se discuta doar texte care au fost o data votate", a spus Hasotti. El a mai precizat ca deputatii nu aveau niciun drept sa faca amendamente care sa completeze sau sa scoata texte din ceea ce s-a votat initial.

Oficialii ANI ar trebui arestati?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.