La renumita intalnire de la Snagov cu presedintele Traian Basescu, democrat-liberalii au ajuns la concluzia ca in acest moment nu este oportuna remanierea sau restructurarea Guvernului, acest lucru urmand sa fie luat in discutie dupa doua sau trei luni, timp in care Executivul trebuie sa puna in aplicare masurile de austeritate. Totusi, care sunt ministrii pasibili de remaniere?

"Guvernul are termen pana in septembrie, iar in functie de modul in care sunt aplicate reformele se poate discuta despre remaniere", au declarat pentru NewsIn surse participante la intalnire.

Potrivit acelorasi surse, au fost critici "destul de numeroase" ale unor parlamentari la adresa membrilor Guvernului, iar decizia luata a fost ca acestia sa faca "o cerere serioasa" in acest sens, dar numai dupa scurgerea termenului de gratie, care ar urma sa expire in septembrie.

Reuniunea democrat-liberalilor de la Palatul Snagov s-a incheiat dupa aproximativ trei ore. La intrunire au participat parlamentari si eurodeputati din PDL, precum si o parte din membrii Cabinetului, in conditiile in care printre subiectele despre care s-au dorit clarificari a fost si oportunitatea remanierii Guvernului, dupa cum a reiesit din declaratiile publice din ultima perioada a democrat-liberalilor.

Zvonurile dinaintea intalnirii

Liderul PDL Valeriu Stoica a spus ca duminica, la Snagov, PDL-istii vor stabili daca este oportuna remanierea Guvernului sau acordarea unei perioade de gratie de sase luni, pentru aplicarea masurilor de austeritate, urmand ca decizia sa fie luata in structurile de conducere ale PDL.

Ministrul Dezvoltarii Elena Udrea a sustinut ca decizia privind o eventuala remaniere trebuie luata in urma unei analize a performantelor ministrilor, completand ca schimbarea unora dintre ei poate avea consecinte "de prelungire a implementarii" masurilor de austeritate.

"Trebuie o analiza si daca se va considera ca unii ministri nu au avut performanta necesara poate fi remaniere (...) Remanierea ar putea sa aiba si consecinte de prelungire a implementarii masurilor pe care le-am luat, pentru ca o data venit un ministru nou, ii trebuie ceva timp sa se acomodeze cu ministerul si probabil ca ar prelungi implementarea masurilor, lucru de care nu avem nevoie. Pe de alta parte, daca in urma unei analize vor fi concluzii clare ca anumite ministere pot fi mai eficiente cu alti ministri, atunci decizia va fi a remanierii", a explicat Elena Udrea, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro Tv.

Citeste si:
Orban, despre menținerea lui Bode la Interne: „Principala...
Orban, despre menținerea lui...

Lista ministrilor vizati de remaniere

  • Mihai Seitan - ministrul Muncii - amenintat cu remanierea inca din februarie pentru ca a lansat ideea acordarii diferentiate a alocatiilor pentru copii, in functie de veniturile parintilor.
  • Sebastian Vladescu - ministrul Finantelor - si el amenintat din februarie cu remanierea pentru ca a vorbit despre impozitarea tuturor pensiilor.
  • Daniel Funeriu - ministrul Educatiei - este in topul posibililor remaniabili pentru imaginea proasta in presa, dar si ca urmare a scandalului recent in care a fost implicata fosta sa consiliera si purtatoare de cuvant, Melania Vergu, transmite Realitatea.
  • Mihail Dumitru - ministrul Agriculturii - ar putea fi demis pentru proasta comunicare cu propriul partid, PDL.
  • Radu Berceanu - ministrul Transporturilor - ar putea fi indepartat din guvern, deoarece ministerul pe care-l conduce, Transporturile, ar urma sa fie comasat cu cel al Dezvoltarii si Turismului, condus de Elena Udrea. Berceanu, formeaza alaturi de Videanu si Blaga, asa-numita tripleta BVB, despre care presa spune ca Traian Basescu ar fi interesat sa scape.
Citeste si:
Nicolae Ciucă a anunțat numele miniștrilor vizați de o posibilă...
Nicolae Ciucă a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.