Proiectul Melaniei Mandas Vergu, de patru milioane de euro, este verificat de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) din cadrul Ministerului Muncii.

Proiectul va fi verificat dupa ce fostul consilier a declarat ca si-a renovat casa cu fondurile primite. "S-a amenajat sediul. Este si locuinta mea, care este data in locatie prin Registrul Comertului", a declarat Vergu pentru Realitatea TV. Referitor la prima transa a fondurilor, de 1,5 milioane de lei, fosta consiliera a ministrului Educatiei a declarat ca acesti bani au fost folositi pentru dotari, astfel incat toti membrii echipei de management sa primeasca laptopuri si telefoane mobile.

In urma verificarilor, rambursarea fondurilor europene asteptata de Melania Mandas Vergu ar putea fi blocata.

"In urma raportului vom sti care este situatia acestui proiect.Vom intocmi acest raport de verificare preliminar. Pana nu vom face acea vizita la fata locului, nu ne putem pronunta. Nu stim inca ce cheltuieli a facut dansa in cadrul proiectului. Luni, va vom putea spune acest lucru"
, a declarat directorul AMPOSDRU, Cristina Zevedei.

Intitulat "Practica sa inveti, invata sa practici", proiectul Melaniei Mandas Vergu deruleaza programe de formare profesionala in scolile din Romania. Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 16.381.211 de lei. Din aceasta suma, statul roman va contribui cu 1.782.002 de lei, in timp ce Uniunea Europeana va suporta restul cheltuielilor in valoare de 12.896.762 de lei. La acestea sume se adauga contributia beneficiarului de 772.567 de lei, dar si cheltuielile neelegibile de 929.880 de lei, potrivit NewsIn.

Desi consiliera lui Funeriu spune ca proiectul i-a fost aprobat in 2009, potrivit site-ului Autoritatii pentru Managementul Proiectelor pentru Fonduri Structurale, aceasta lucrare a fost aprobata la 31 ianuarie 2010. In momentul aprobarii proiectului, Daniel Funeriu era deja ministrul Educatiei, iar Melania Mandas Vergu era consiliera acestuia.

Citeste si:
Fosta consiliera a ministrului Educatiei, condamnata la patru ani...
Fosta consiliera a...

  • Vergu, eliberata din functia de consilier al Ministrului Educatiei

Potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei, ministrul Daniel Petru Funeriu, prin OMECTS nr. 4035, din data de 3 iunie 2010, a dispus eliberarea din functie a consilierului personal Melania Mandas Vergu, incepand cu data de 3 iunie 2010, informeaza NewsIn.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, i-a cerut joi demisia consilierei sale, Melania Mandas Vergu, au declarat surse oficiale, fara sa faca insa vreo declaratie cu privire la scandalul in care se afla consiliera sa.

  • Melania Vergu: Nu am facut absolut nimic imoral

"Moralitatea este o problema foarte grea si, in general, eu cred ca nu am facut absolut nimic imoral. Sunt ferm convinsa", a spus Vergu. In privinta controlului ce va viza proiectul, Melania Vergu spera ca acesta va fi unul corect.
Citeste si:
Universitatile, obligate sa stie ce fac studentii dupa studii
Universitatile, obligate sa...

Melania Vergu a fost numita de catre Daniel Funeriu in comitetul de monitorizare a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, pe acelasi domeniu in care aceasta derula afaceri personale. In 5 mai, Funeriu a nominalizat-o pe consiliera sa in comitetul de monitorizare a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, acolo unde Vergu are si proiectul educational in valoare de patru milioane de euro.

''Noi am solicitat o alta nominalizare pentru ca aceasta doamna nu are calitatea pentru a participa la aceasta comisie de monitorizare unde se iau decizii strategice pentru evolutia acestui program. Asteptam din partea ministrului o alta nominalizare. Exista un organism intermediar la nivelul Ministerului Educatiei care stia de acest proiect si care putea nominaliza o alta persoana, care sa nu fie in conflict de interese, pentru ca doamna Vergu este manager de proiect in cadrul unui proiect desfasurat in acest program'', a declarat directorul AM POSDRU.

Citeste si:
Funeriu vrea ca imnul national sa fie intonat in scoli
Funeriu vrea ca imnul...

Mai mult, Melania Mandas Vergu s-a folosit de functia sa in derularea acestui proiect. Astfel, in calitate de consilier al ministrului ea a trimis catre o suta de universitati din tara o nota prin care a cerut o lista cu stagiile de pregatire. Acest fapt a fost confirmat si de rectorii mai multor universitati. ''Pe 3 martie 2010 s-a primit o astfel de adresa prin e-mail care a fost directionata prorectorului de resort care confirma ca a si raspuns solicitarii'', a informat conducerea Academiei de Studii Economice Bucuresti.

Daniel Funeriu cere demisia Melaniei Mandas Vergu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.