Universitatile au obligatia sa tina evidenta studentilor si sa urmareasca ce se intampla cu acestia dupa terminarea studiilor, a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Clasificarea universitatilor si ierarhizarea programelor de studii vor permite ca finantarea sa fie facuta in functie de performanta, iar capacitatea unei universitati de a produce absolventi pentru piata muncii va duce la concentrarea resurselor acolo unde este calitate, a spus ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV.


"Universitatile au obligatia, conform legii educatiei, sa tina evidenta studentilor, sa vada ce se intampla cu acestia. Este foarte simplu sa completezi formulare online, chestionare. Universitatile au aceasta obligatie"
, a adaugat acesta, potrivit MEDIAFAX.

  • Se va retrage finantarea pentru sectiile universitatilor care nu produc ceea ce piata cere

Masura se practica in marile universitati ale lumii, cu rezultat asupra strategiilor de dezvoltare pe care universitatea le urmareste. Astfel, un student nu va alege o universitate si nu va merge la o specializare care, ulterior, nu-i va aduce oportunitatea gasirii unui loc de munca, potrivit ministrului.

Citeste si: Mai putini studenti romani in ultimii patru ani

Ce facilitati ofera facultatile din strainatate studentilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.