Presedintele PDL sector 3, Silvian Ionescu, a afirmat ca singurul motiv care a determinat plecarea din partid a deputatului Silviu Prigoana a fost cerinta PDL de a decide intre a face afaceri si a face politica, deputatul alegand afacerile.
Ionescu a precizat ca Prigoana a demisionat. "Odata cu rezolutia Colegiului Director al PDL, domnul Prigoana a socotit necesar sa aleaga varianta afacerilor. De altfel, dumnealui a spus public ca din asta traieste si ca nu poate sa-si paraseasca afacerile. Nu exista alte substraturi pentru decizia dumnealui", a declarat Ionescu, adaugand ca nu exista alte considerente care l-ar fi determinat pe acesta sa plece din PDL.

El a precizat ca, din punct de vedere procedural, este mai bine ca Prigoana a ales sa demisoneze din PDL decat din Parlament, deoarece o eventuala demisie din Legislativ ar fi facut necesare alegeri in colegiul in care a fost ales Prigoana, fapt care ar fi generat cheltuieli inutile in vederea organizarii. "Daca demisiona din Parlament, ne crea o problema pentru ca era nevoie de alegeri. Toata lumea ar fi spus ca tara arde si baba se piaptana. Asta ne mai trebuie noua acum, noi alegeri la nivel de colegiu?", s-a intrebat liderul democrat-liberalilor din sectorul 3.

Udrea saluta demisia lui Prigoana

"Domnul Silviu Prigoana nu cred ca are o imagine stricata in acest moment, dimpotriva. Cred ca este un gest cinstit. A ales, desi dansul a venit cu aceste afaceri in politica, nu le-a dobandit dupa ce a intrat in PDL. A venit cu aceste afaceri dinainte, dar cred ca este un gest cinstit. A ales, desigur, sa ramana in continuare sa deruleze aceste afaceri, care altfel sunt la vedere si sunt complet legale", a spus Udrea, la Realitatea FM.

Ministrul a explicat ca, in aceasta perioada in care Guvernul, "care este vazut ca un Guvern PDL", cere populatiei sacrificii prin masurile de austeritate pe care doreste sa le impuna, "este greu sa explici oamenilor ca, in timp ce lor li se cer aceste sacrificii (...), in acelasi timp oamenii care le cer aceste lucruri, oamenii cu functii din PDL, reusesc sa traiasca bine castigand licitatii cu statul".

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

"Este o masura corecta, venita sa credibilizeze, sa legitimeze un Guvern care cere sacrificii oamenilor", a conchis Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.