Seful Transporturilor a explicat ca ascunderea adevarului despre situatia economica dezastruoasa ar fi fost folosita si acum, daca Romania ar fi fost in campanie electorala.

In campania electorala din 2009 politicienii au ascuns anumite informatii despre situatia economica dezastruoasa a Romaniei, de frica rezultatelor la urne, respectiv pentru ca niciunul dintre partidele politice nu este "sinucigas", pentru a declara in campanie ca tara merge spre prapastie. Marturisirea a fost facuta nu de un membru al opozitiei, ci de ministrul Transporturilor si Investitiilor, Radu Berceanu. Ascunderea situatiei reale nu reprezinta insa o minciuna propriu-zisa, dupa cum explica Berceanu, ci o "minciuna prin omisiune", transmite Gandul.

"Practic, minciuna la care va referiti a fost o minciuna prin omisiune. Adica n-a existat un partid atat de «sinucigas» - cum nici in alte tari nu cred ca sunt asemenea partide «sinucigase» - care in campania electorala sau oricand, daca pot sa n-o faca, doar asa, pentru dorinta de a arata ca sunt «sinucigase», sa iasa si sa spuna ca este extraordinar de rau si ca ne ducem spre prapastie", a declarat ministrul in cadrul unei emisiuni TV.

El a precizat ca, daca in Romania ar fi fost campanie electorala si acum, cel mai probabil mediul politic ar fi incercat in continuare sa tina "la capac" situatia economica dezastruoasa si i-ar fi si reusit.

Cititi mai multe in Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.