Conducerea Camerei Deputatilor a decis reducerea cu 50% a plafonului pentru cheltuielile cu cazarea deputatilor la hotel, pe langa reducerea cu 25% a indemnizatiei deputatilor, a sumelor forfetare si diurnelor, a anuntat secretarul Camerei, Sever Voinescu.
Sever Voinescu a precizat, la finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei, ca in prezent 171 deputati din provincie locuiesc in Bucuresti la hotel, tariful pe care il platesc fiind de maxim 8000 lei /luna, scrie NewsIn.

"Decizia Biroului Permanent a fost de a reduce acest nivel cu 50%, la maxim 4000 lei/luna. Secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, a fost instructat sa vina rapid cu solutiile juridice si contractuale pentru aceasta reducere", a precizat Voinescu. El a explicat ca plafonul de 8000 lei/luna nu este unul stabilit prin lege, ci e o suma la care s-a ajuns pe parcursul anilor, prin negociere directa cu diferite hoteluri.


Potrivit deputatului, secretarul general al Camerei urmeaza sa propuna, lunea viitoare, mai multe variante pentru aplicarea acestei decizii, inclusiv varianta organizarii unei licitatii pentru serviciile hoteliere respective. "Dl. Barbu va veni luni cu propunerile juridice concrete, pentru ca exista un contract in derulare in acest moment (n.r. sunt contracte ale Camerei Deputatilor cu patru hoteluri), vor trebui gasite solutiile, urmeaza sa se faca probabil o licitatie, vom stabili calendarul exact al implementarii acestei decizii", a mai spus Voinescu.

Intrebat ce se va intampla cu deputatii din provincie care locuiesc in prezent cu chirie in Capitala, democrat-liberalul a precizat doar faptul ca toate sumele pe care le va plati Camera Deputatilor nu vor depasi noul plafon de 4000 lei/luna. De asemenea, secretarul general va informa conducerea Camerei asupra posibilitatii de reziliere a actualelor contracte, a mai spus Voinescu. El a mentionat ca un singur contract al Camerei cu un hotel este semnat pe un 1 de zile si a intrat in vigoare la 1 aprilie.

Deputatul PDL a mai spus ca, drept consecinta a reducerii cu 25% a indemnizatiei de parlamentar, vor fi reduse cu acelasi procent toate celelalte sume legate de indemnizatie- suma forfetara, diurnele, sumele pentru plata telefoanelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.