Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat astazi, inaintea discutiilor de la Ministerul Finantelor, ca scrisoarea catre FMI, care contine si masurile de austeritate contestate de sindicate, nu va fi modificata. Astfel, salariile vor scadea sigur cu 25% si pensiile cu 15%.

"Nu, nu se modifica", a spus demnitarul, intrebat fiind daca guvernul ar putea modifica scrisoarea in functie de propunerile sindicalistilor, potrivit NewsIn. [Nu vor exista diferente: Toate salariile vor scadea cu 25%]

Liderul BNS, Dumitru Costin, a spus, cu acelasi prilej, ca in opinia sa Executivul va merge in continuare cu asumarea raspunderii pe masurile anuntate.

In schimb, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a afirmat ca spera ca discutiile de joi, la care va participa si premierul Emil Boc, sa aiba ca rezultat "dezamorsarea" situatiei ce ar putea duce la greva generala pe care sindicalistii o dau ca foarte probabila daca nu li se iau calcul propunerile. [Guvernul isi asuma raspunderea pentru masurile de austeritate]

  • Alternative la fel de dureroase

Premierul Emil Boc a declarat inaintea discutiilor de la Ministerul Finantelor, ca alternativa la masurile de austeritate anuntate de Guvern este ca salariile si pensiile sa nu mai poata fi platite deloc in decembrie.

"Salarii si pensii mai mici acum sau sa nu le mai platim deloc in decembrie", a spus Boc.

O alta alternativa la reducerea cheltuililor este majorarea taxelor. "Criza economica ce s-a adancit in 2010, in loc sa aiba un alt curs in intreaga lume, ne determina ca acum sa luam masuri aspre, dure, ca sa putem plati salarii si pensii in Romania", a adaugat el.

Cu acelasi prilej, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a spus ca, in opinia sa, modificarea scrisorii catre FMI, care contine si masurile de austeritate anuntate de guvern si contestate de sindicate, ar fi o eroare. [Finantele, in discutii cu sindicalistii despre masurile de austeritate]

  • Scrisoarea catre FMI va fi aprobata miercuri de Guvern

Scrisoarea catre FMI va fi aprobata de Guvern miercuri, iar pana atunci reprezentantii Executivului vor purta discutii cu sindicatele, patronatele, cu partidele politice si grupurile parlamentare, a mai anuntat premierul Emil Boc.
Citeste si:
Budăi vrea ca parlamentarii de dreapta să nu voteze bugetul de...
Marius Budăi vrea ca...

„Miercurea viitoare, Guvernul va aproba in sedinta scrisoarea de intentie catre FMI si, imediat dupa aceea, isi va asuma raspunderea pe un proiect de Lege care sa puna in aplicare scrisoarea de intentie si masurile de sustinere a activitatii economice si a locurilor de munca in Romania”, a mai declarat Boc inaintea discutiilor cu sindicatele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.