Presedintele PSD, Victor Ponta, si cel al PNL, Crin Antonescu, spun ca partidele pe care le conduc vor sustine greva generala, daca aceasta este declansata.

Intrebat intr-o emisiune Realitatea TV daca e de parere ca o greva generala e cea mai buna solutie, Ponta a raspuns afirmativ. "Cred ca da si o vom sprijini pentru ca acest Guvern si aceasta majoritate extrem de ciudata - trebuie sa recunoasteti, vedeti mereu la televizor tot felul de parlamentari de la PDL, de la independenti si chiar de la UDMR care spun ca nu sunt de acord cu masurile propuse de Guvern, nu vedeti nici un ministru care sa sustina acest Guvern, iese doar presedintele tarii si, din cand in cand cu o voce foarte inceata si pierita, primul ministru - nu va fi impresionata decat de un protest popular foarte puternic", a declarat liderul PSD, potrivit NewsIn.

Victor Ponta i-a felicitat totodata pe cei de la sindicate si pe participantii la miting "pentru ca nu s-au lasat provocati" si au protestat in liniste. "Inca o data ii felicit pe toti cei care au manifestat astazi si vreau sa va spun ca vom sprijini orice noi proteste si orice noi actiuni de acest gen, neviolente. Provocarile de tipul celor de ieri, lansate de dl Lazaroiu si de dl Voinescu, in orice tara din Europa ar fi fost imediat sanctionate printr-o demitere si prin punerea lor la coltul extremistilor", a mai spus presedintele social-democrat.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca, desi o greva generala nu este de dorit, PNL o va sprijini daca se va declansa.

"Fara indoiala ca o greva generala nu este un lucru de dorit. Ea complica si mai mult situatia economica si situatia sociala a Romaniei. Si raspunderea este a unui Guvern care isi bate joc de mine in favoarea clientelei sale nesimtite si nesatule. Da, vom sprijini greva generala daca se va ajunge acolo si raspunderea trebuie sa o poarte presedintele Traian Basescu si Guvernul lui", a spus liberalul. Crin Antonescu a marturisit totodata ca daca ar fi bugetar ar intra in greva generala.

"Dar daca as fi lider sindical si as avea raspunderea reprezentarii intereselor unor oameni, daca as fi profesor, daca as fi doctor, daca as fi politist, daca as fi functionar public, as intra in greva generala", a conchis Antonescu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.