Deputatii au luat o pauza de consultari la putin timp dupa ce a inceput sedinta de plen de miercuri dupa ce nu s-au putut intelege ce act normativ sa dezbata, adica fie sa continue lucrarilor la Legea educatiei sau sa inceapa dezbaterile pe Legea lustratiei.

Plenul a inceput cu interventia social-democratului Adrian Solomon, care a ironizat reprezentantii puterii, cerandu-le sa nu amane, intr-un moment in care oamenii protesteaza impotriva saraciei, dezbaterea unei legi atat de importante cum este legea lustratiei. "Noi avem un program stabilit de Biroul Permanent al Camerei si nu pot sa cred ca vreti sa amanati tocmai legea lustratiei. trebuie sa respectam programul. Va rog sa ignorati orice alta propunere, ieri ati stat patru ore degeaba in acel scaun. Astazi, cand vedeti ca v-ati mobilizat exemplar vreti sa treceti mai repede prin plen un punct esential din legea educatiei", a spus Solomon, referindu-se la articolul din proiectul legii educatiei care vizeaza studiul, pentru elevii apartinand minoritatilor, a istoriei, geografiei si limbii romane in limba romana, relateaza NewsIn.

Anastase a dorit sa supuna la vot o propunere facuta marti de liderul grupului PDL Mircea Toader, ca pana la ora 11.00 plenul sa dezbata legea educatiei, iar de la 11.00 pana la sesiunea de vot final sa se dezbatata legea lustratiei. Presedintele Camerei a mentionat ca si social-democratrul Cristian Dumitrescu a fost de acord cu o asemenea propunere, insa acesta a cerut sa ia cuvantul, atentionand-o pe Anastase sa nu-l tarasca intr-un tertip al PDL.

Legea Educatiei, din nou "samanta" de scandal

Dupa ce s-a hotarat sa se discute Legea Educatiei, scandalul a continuat. Parlamentarii liberali au parasit sala in momentul votului la articolul 37 din legea Educatiei care se refera la predarea istoriei si geografiei in limba minoritatilor nationale. Dupa cateva minute i-au urmat si pesedistii, potrivit Realitatea.

„Nu fiti nervoasa, nu fiti impacientata. Conduceti sedinta uitandu-va nu numai la grupurile parlamentare la care vreti.... Grupul parlamentar PNL anunta ca nu va participa la acest articol. Este un vot antinational, va asumati responsabilitatea ca cetateni romani sa nu stie istoria si geografia in limba romana”, a comentat deputatul PNL Eugen Nicolaescu despre atitudinea presedintei Camerei. [Blocaj in dezbaterile Legii Educatiei]

Citeste si:
Anastase isi anunta candidatura la Parlament intr-un ziar PDL...
Anastase isi anunta...

Anastase a ramas imperturbabila si a continut sa supuna amendamentele la vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.