Deputatii au suspendat marti din nou lucrarile in plen la Legea Educatiei, social-democratii reclamand faptul ca procedura de lucru nu le mai permite sa-si sustina in plen amendamentele respinse de catre comisia de specialitate.

Desi deputatii votasera primele 11 articole ale Legii educatiei nationale, Anghel Stanciu (PSD) i-a reprosat Robertei Anastase ca nu supune la vot si amendamentele respinse se comisie la aceste articole. "S-a venit cu o inovatie de la distinsul vicelider al PNL, Eugen Nicolaescu care a cerut inainte respectarea Regulamentului, dar acum a inteles ca se trec amendamentele admise si apoi intram pe cele respinse. Asa ceva n-am mai vazut, dar asta nu-i un motiv sa vad acum", a spus acesta.

Anghel Stanciu a fost sprijinit de alti deputati argumentand faptul ca discutarea amendamentelor respinse dupa ce sunt votate cele admise ii pune in imposibilitate pe initiatorii amendamentelor respinse sa le mai sustina, deoarece multe dintre ele au prevederi contrare celor deja votate de plen.

  • Sedinta suspendata

In replica, deputatul UDMR Marton Arpad a sustinut ca procedura este stipulata in Regulamentul Camerei, la articolul 110, alineatul 2, care precizeaza clar ordinea in care sunt supuse votului amendamentele, cele respinse urmand dupa cele admise. "Camera se va pronunta prin vot distinct asupra fiecarui amendament, in afara de cazul in care adoptarea unuia exclude acceptarea celorlalte". Daca s-a dat un vot pe un amendament nu se mai supune votului amendamentul care contravine amendamentului adoptat", a explicat deputatul UDMR.]

Pentru clarificarea aceste controverse, viceliderul grupului PSD Bogdan Niculescu-Duvaz a cerut o pauza de consultari. "Liderul grupului PSD a precizat ieri in Biroul Permanent faptul ca dezbaterile vor dura o luna. Ma asteptam ca aceste dezbateri sa dureze o luna pe fond, nu e nicio problema, putem sa stam. Cred ca cu totii avem dorinta si disponibilitatea de a avea o lege buna, dar in momentul in care incepem sa dezbatem niste lucruri adoptate de plen, care sunt in conformitate cu Regulamentul, mi se pare ca alunecam usor in ridicol. Sper sa folositi cu bine aceasta pauza de consultari si sa va dea Dumnezeu gandul cel bun", a precizat Anastase inainte de suspenda sedinta.

Afla totul despre Legea Educatiei in dosarul 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.