Deputatul PDL Sever Voinescu a acuzat PSD ca incearca sa speculeze politic protestele sindicale chiar cu pretul provocarii unor tulburari sociale de amploare precum mineriadele si cere formatiunii conduse de Victor Ponta sa demonstreze ca nu mai are nimic in comun cu "stilul iliescian" de conducere.

Voinescu sustine, intr-o declaratie de presa facuta marti, ca PSD nesocoteste apelul sindicatelor ca partidele sa nu foloseasca protestele de strada in scopuri politice si avertizeaza ca Romania nu-si mai poate permite actiuni de strada precum mineriadele. "Dand dovada de maturitate, sindicatele au cerut partidelor politice sa nu se amestece in nici un fel in actiunile lor. Constatam, din pacate, ca apelul sindicatelor este nesocotit de catre PSD. Acest lucru ne ingrijoreaza pentru ca istoria ne ofera lectii aspre. In ultimii 20 de ani, Romania a fost afectata de cel putin doua situatii in care nemultumirile sindicale au fost deturnate politic in detrimentul interesului national. Ma refer la sirul de mineriade de la inceputul anilor 90, precum si la mineriada din 1989. De fiecare data, partidului dlui Ion Iliescu – astazi se numeste PSD – a fost in spatele acestor actiuni. Credem ca orice cetatean responsabil stie bine ca in 2010, Romania nu-si mai poate permite asemenea derapaje", a declarat deputatul, potrivit NewsIn.

Voinescu ii acuza pe pesedisti, in frunte cu presedintele Victor Ponta si secretarul general Liviu Dragnea, ca "au dat declaratii politice de natura sa instige la dezordini sociale". "Profitand de actuala criza, PSD se gandeste sa incinga strada in scopuri politice", acuza secretarul Camerei Deputatilor.

El solicita conducerii PSD sa nu recurga la aceleasi procedee utilizate in ultimul deceniu al secolului trecut in cadrul competitiei politice. "PSD dispune de toate mijloacele democratice pentru a-si sustine si promova punctele de vedere. Camuflarea activistilor PSD in randurile sindicalistilor care isi manifesta public nemultumirea este o dovada de iresponsabilitate si lasitate. Asteptam de la PSD ca acum, intr-un moment greu pentru tara, sa dea dovada de responsabilitate. Acum, la greu, PSD poate dovedi ca nu mai este partidul mineriadelor si nu mai are nimic in comun cu stilul iliescian de acaparare si exercitare a puterii", a mai spus Sever Voinescu. [Cum sare PSD in ajutorul protestatarilor?]

PSD: Acuzatiile lui Voinescu sunt "mincinoase", au scopul de a dezinforma

Citeste si:
Semnatarii motiunii "Reformistii" ameninta cu demisii in bloc din PDL
Semnatarii motiunii...

PSD a respins marti, printr-un comunicat de presa, acuzatiile deputatului PDL Sever Voinescu, pe care l-au acuzat de minciuna si dezinformare.

"PSD respinge ferm incercarile de intimidare pe care regimul PDL le face impotriva partidelor de opozitie, sindicatelor si tuturor celor nemultumiti de guvernarea dezastruoasa. Acuzatiile formulate de deputatul PDL, Sever Voinescu, sunt mincinoase si fac parte din planul actualei puteri de a dezinforma. Nu opozitia este de vina pentru faptul ca romanii vor sa iasa in strada si sa protesteze", precizeaza comunicatul PSD.

De asemenea, social-democratii subliniaza ca actiunile de protest de miercuri nu reprezinta o actiune a PSD. "Mitingul din 19 mai este al sindicatelor si nu al PSD. PSD este insa de acord cu toate protestele celor afectati de masurile absurde anuntate de guvernul Boc si de Traian Basescu. Iar PSD va sustine orice protest care va duce la blocarea taierii pensiilor si salariilor. PSD atrage atentia PDL sa nu atenteze la dreptul fundamental al oamenilor de a-si spune pasurile, prin incercari de intimidare, dar si prin provocari. Acuzele aduse de regimul PDL celor care vor sa protesteze impotriva Guvernului – ca sunt oameni instigati de PSD – arata lipsa oricarei legaturi a partidului aflat astazi la guvernare, cu realitatile societatii romanesti. Astazi, coalitia de guvernare se destrama, iar Guvernul este paralizat de teama in fata unei crize pe care nu o poate opri", mai mentioneaza comunicatul citat.

Citeste si:
Ponta, mesaj dur către Orban care spune că NU sunt bani pentru...
Ponta, mesaj dur către Guvern...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.