Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat vineri seara, dupa discutiile purtate cu reprezentantii FMI, ca nu vor mai fi si alte masuri decat cele anuntate de presedintele Traian Basescu, dar a precizat ca "probabil vor exista si unele reduceri de personal" in administratia publica.

"Nu vor fi masuri adiacente celor comunicate. Acestea sunt suficiente. Acum lucram la partea tehnica, la masurile structurale. Exista un program de imbunatatire a administratiei publice. Probabil vor exista si reduceri de personal in anumite zone, la fel cum probabil vor fi si angajari in zonele in care va fi nevoie", a spus Vladescu la finalul discutiilor cu delegatia FMI, relateaza NewsIn.

Declaratia ministrului Finantelor vine dupa ce vineri, inainte de intalnirea cu reprezentantii Fondului, acesta spunea ca "in momentul de fata, nu vorbim despre disponibilizari, ci discutam despre o necesara restructurare a sectorului bugetar care va trebui facuta pina la inceputul anului viitor, astfel incat baza de la care se pleaca in 2011 sa fie una sanatoasa".

Sebastian Vladescu a afirmat ca nu poate confirma stabilirea unei tinte de deficit de 6,7% din PIB in urma reducerii cheltuielilor bugetare si a precizat ca discutiile purtate cu reprezentantii Fondului au vizat reducerea unui deficit suplimentar de 3% din produsul intern brut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.