Vicepresedintele PDL Cezar Preda spune ca premierul Emil Boc s-a angajat fata de conducerea PDL, in ultima sedinta de BPN, sa nu majoreze taxele si avertizeaza ca daca se ajunge totusi la aceasta masura o simpla remaniere nu va fi suficienta.

Preda a declarat la Realitatea FM ca decizia de a majora taxele este foarte grea pentru PDL si ca, daca ar fi luata o asemenea masura, ar fi "o lovitura pentru filosofia de guvernare a PDL" si o nerespectare a angajamentului luat in fata electoratului.

"Vreau sa va spun un singur lucru: decizia de a majora taxele nu o ia Sebastian Vladescu. O ia primul ministru al Romaniei si Guvernul Romaniei. Iar pentru noi, PDL, va spun cu toata responsabilitatea, este cea mai grea decizie care se poate lua la nivelul principiilor de guvernare. Ne-am angajat din 2004 la aceasta taxa unica, am spus ca taxa unica si TVA-ul sunt lucrurile bune pe care le-am facut. A renunta la aceste cifre inseamna pentru noi o lovitura foarte grea. Deci nu cred ca se poate lua prin simpla afirmatie a ministrului de finante, a dlui Vladescu. Nu poate fi o alta lovitura mai mare pentru filosofia de guvernare a PDL decat majorarea acestor taxe. Aici e vorba de angajamentul PDL in toate programele de guvernare pe care le-a propus cetatenilor Romaniei. Nu a existat campanie electorala in care PDL sa nu-si fixeze ca principii si ca instrumente de actiune mentinerea acestor valori", a declarat liderul PDL.

Acesta a spus ca premierul Boc si-a luat angajamentul la ultima sedinta de partid ca nu va recurge la asemenea masuri. "Eu stiu ca luni am discutat in BPN, in dorinta noastra de a cauta si a gasi solutii. Si acesta a fost angajamentul presedintelui partidului, primul ministru, de a cauta solutii si de a evita majorarea acestor taxe care, pana la urma, sunt angajamente de capatai ale partidului si ale domniei sale. Guvernul trebuie sa caute solutii si va cauta solutii", a mai explicat el.

Vicepresedintele PDL spune ca solutiile trebuie gasite pana vineri, cand va pleca misiunea FMI din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.