Democrat-liberalii vor sa propuna Parlamentului legiferarea unui proiect care sa institutionalizeze parteneriatul dintre autoritatile statului si biserica in vederea activitatilor de asistenta sociala a categoriior defavorizate.

Conducerea democrat-liberala a aprobat demararea procedurilor privind aceasta lege, urmand sa fie stabilita o comisie de lucru care va redacta textul preconizatei legi. "Biroul Permanent National a aprobat demararea unui proiect de lege care sa realizeze un parteneriat cu biserica in vederea realizarii dimensiunii sociale pe care aceasta o poate avea in societatea romaneasca", a spus prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, transmite NewsIn.

El a spus ca prin acest parteneriat dintre autoritati si culte banii alocati asistentei sociale vor fi mai eficient folositi prin utilizarea unor mecanisme mai flexibile de utilizare. "Sunt sume foarte mari in zona protectiei sociale, iar eficienta utilizarii lor nu este cea dorita. Va dau exemplu venitului minim garantat, pe care degeaba il dai unui batran care nici nu poate iesi din casa sa munceasca (o persoana poate primi ajutor social, potrivit legii, daca aceasta, sau unul dintre membrii familiei, apt de munca, presteaza lunar, la solicitarea primarului, actiuni sau lucrari de interes local, n. r.). Mai bine folosim acesti bani pentru construirea unor azile", a argumentat Videanu.

El a precizat ca una din tinte va fi cresterea nivelului protectiei sociale pentru batranii din mediul rural care nu mai au rude capabile sa-i intretina si nici venituri cu care sa se intetina singur. Videanu a adaugat ca biserica poate contribui la stabilirea mai clara a prioritatilor in asistenta sociala, iar clerul poate gestiona functionarea unor asezaminte sociale care sa functioneze pe langa biserici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.