Cu toate ca a fost arestat, Catalin Voicu este in continuare senator in toata regula cu indemnizatie si pasaport diplomatic.

Pe durata arestarii sale, contrar unor opinii vehiculate in presa, senatorul nu va fi decazut din drepturile sale de ales al natiei. Dupa cum a declarat pentru Inpolitics unul dintre deputatii juristi cu mare experienta din parlament, Eugen Nicolicea, senatorul arestat isi va primi, pe mai departe, salariul de senator, fara indemnizatia de sedinta, evident.

El nu va putea vota, dar asta numai pentru ca legea actuala nu permite votul de la distanta, in schimb va putea initia fara probleme, daca va dori, proiecte de legi si va putea semna - la vorbitor, desigur, daca i se aproba vizite - rapoarte ale comisiilor parlamentare din care face parte, motiuni simple sau de cenzura sau va putea semna in favoarea initierii unor eventuale comisii de ancheta” spune Nicolicea.

De asemenea, daca Voicu va expedia, din arest, scrisori, faxuri si telegrame in interes de serviciu, costul acestora va fi decontat de catre Senat, conform art.45 din Statutul parlamentarilor. El isi pastreaza, totodata, dreptul la pasaport diplomatic. Catalin Voicu va trebui, in cazul in care ramine in arest pina la jumatatea lunii iunie, sa isi completeze, de dupa gratii, conform legii, noua declaratie de avere, corespunzatoare anului trecut, pentru a fi pusa pe siteul Senatului.
Cititi mai multe in Inpolitics.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.