Premierul Emil Boc s-a plans miercuri ca purtatorului de cuvant al Guvernului nu i s-a permis sa faca precizari intr-o emisiune a Realitatii TV si a acuzat televiziunea respectiva de manipulare, el luandu-i apoi reporterului acestui post microfonul din mana, spre protestul celorlati ziaristi.

Boc a imputat postului Realitatea TV faptul ca purtatorul de cuvant al Executivului nu ar fi fost lasata sa intervina in cadrul unei emisiuni pentru a corecta unele informatii neadevarate vehiculate atunci. "Aseara, purtatorul de cuvant al Guvernului a vrut sa intervina la acest post de televiziune sa faca corecturile necesare pentru ca se spuneau lucruri care nu erau adevarate si a fost refuzat", a spus Boc dupa care a luat microfonul in propriile maini. In fata protestelor unor reporteri, Boc a replicat: "Va rog sa nu va suparati. Eu sunt foarte calm si nu va deranjeaza ca spun lucrurilor pe nume. Romanii trebuie sa stie ca Realitatea si Antena 3 dezinformeaza romanii si am argumente foarte clare. Antena 3 a si primit de la CNA amenda, probabil urmeaza si Realitatea", transmite NewsIn.

Gestul sau a survenit in urma unei intrebari referitoare la cererea sa privind o emisiune saptamanala la postul public de televiziune in care sa prezinte activitatea Guvernului. "Romanii trebuie sa aiba acces la informatie corecta pentru ca vad ca posturile private abdica de la obligatiile legale pe care le au. Am crezut ca am obligatia sa vin pe postul public de televiziune sa spun, cand mi se da voie, romanilor ce se discuta in Guvern", a spus Boc pe acest subiect.

"Daca nici purtatorul de cuvant al Guvernului nu este lasat sa corecteze dezinformarile pe care le faceti, atunci dati-mi voie sa spun ca Romania nu este o societate democratica. Potrivit Constitutiei, serviciile de radio si televiziune, indiferent ca sunt publice sau private, au obligatia sa informeze corect opinia publica", a adaugat Boc inainte de a inapoia microfonul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.