Cu toate ca arestarea lui Voicu a fost indelung comentata si o premiera absoluta in ceea ce priveste Parlamentul Romaniei, se pare ca de-a lungul timpului au mai existat si alti parlamentari "detinuti".

Premiera in cazul Voicu nu este ca acesta se afla in arest, ci faptul ca fostul senaor PSD este primul guvernant, dupa 89, a carui imunitate i se ridica in vederea arestarii. Cu toate astea, in Romania au mai existat parlamentarii "direct din inchisoare".

Cazul Ilascu

Primul senator roman in celula a fost peremistul Ilie Ilascu, acesta fiind condamnat inaintea obtinerii mandatului, scrie Inpolitics. Abia la un an dupa ce a fost ales senator in Romania, in urma presiunilor internationale, s-a putut obtine gratierea sa, dupa opt ani de puscarie. Ironia sortii a facut ca, la scurta vreme dupa ce si-a luat mandatul in primire, Ilascu sa comita un omor, in urma unui accident de masina, pentru care nu a fost condamnat, insa.

Cazul Virgil Pop

La alegerile din 2008 s-a inregistrat o alta premiera, respectiv arestarea, in plina campanie electorala, pentru 29 de zile unui candidat la Parlament, Virgil Pop, care a si devenit deputat de Cluj in timp ce era in arest. El a fost eliberat, ulterior, dupa ce judecatorii au admis recursul avocatilor sai.
Cititi mai multe in Inpolitics.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.