Presedintele Senatului a intermediat in 2006 o intalnire intre senatorul Catalin Voicu si vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, pe atunci cercetata penal

Confom HotNews, informatia rezulta chiar din cererea de arestare a senatorului Catalin Voicu, trimisa la ICCJ, mai exact din niste interceptari mai vechi, din dosarul Mariei Schutz.

Potrivit cererii de arestare trimise de DNA la instanta suprema, in 2006 ar fi avut loc un schimb de mesaje intre Mircea Geoana si Maria Schutz. Vicepresedinta PSD Dolj s-ar fi plans ca e cercetata penal alaturi de alti pesedisti, iar Geoana ar fi chemat-o la Bucuresti. Mai apoi, cei doi vorbesc la telefon, iar liderul PSD ii spune sa vorbeasca direct cu senatorul Voicu si ii da numarul acestuia, sugerand ca Voicu ii va rezolva problema, scrie HotNews, care sustine ca informatiile rezulta din stenograma unor inregistrari atasate dosarului Mariei Schutz.

Maria Schutz a fost trimisa in judecata pentru inselaciune de DNA Oradea in decembrie 2007. Procesul in care aceasta este judecata alaturi de alte persoane pentru inselaciune, se intoarce laTribunalul Bihor, dupa un an de la suspendarea judecarii pe fond, dupa ce Curtea Constitutionala a respins, in 23 martie, exceptia de neconstitutionalitate.

DNA: Voicu a incercat sa-si fabrice apararea

Geoana neaga totul

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat luni ca nu a intermediat nicio "chestiune care sa fie nelegala" intre senatorul Catalin Voicu si vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, dupa cum sustin procurorii DNA in cererea de arestare a lui Voicu adresata ICCJ.

"Haide dom'le, saptamana trecuta Blaga vine cu minciuni, saptamana aialalta familia mea... Nu am intermediat niciodata o chestiune care sa fie nelegala (...) Nu am intermediat niciun fel de astfel de actiune", a spus Geoana.

Replicandu-i-se ca procurorii invoca niste sms-uri intre el si Schutz, Geoana a afirmat: "Ei invoca niste minciuni, ca de fiecare data".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.