Deputatul PSD Mugurel Surupaceanu acuza guvernul Boc de moartea, survenita in ultimele zile, a mai multor tineri care au consumat produse din celebrele magazine de vise, pe care executivul a intirziat sa le interzica.

Intr-un comunicat remis Inpolitics, Surupaceanu, co-autor al legii de interzicere a produselor etnobotanice, afirma ca :”Vestile cutremuratoare venite de la Institutul National Medico-Legal arata ca moartea a zece tineri in ultimele zile se datoreaza consumului unor amestecuri de substante psiho-active. Substante pe care Guvernul a intarziat sa le interzica sau a ezitat sa le distruga dupa ce le-a interzis. Daca facem un calcul simplu, in cele zece zile in care Guvernul le-a dat ragaz comerciantilor sa-si distruga drogurile au murit cel putin 2 tineri. Cine plateste, insa pentru pierderea prematura a acestor vieti ? Mainile cui sunt murdare de sangele unor copii nevinovati ?”, declara Supuraceanu.

Ponta: e vina lui Basescu!

Presedintele PSD, Victor Ponta, a criticat luni gestul presedintelui Traian Basescu de a retrimite in Parlament Legea care interzice comercializarea substantelor psihotrope si din produse etnobotanice, transmite NewsIn.

"Presedintele tarii a retrimis Parlamentului o lege foarte buna si foarte clara privind regimul juridic al plantelor si substantelor stupefiante si psihotrope, spunand ca este mai buna Ordonanta de Guvern, cea care da timp celor detin asemenea substante sa le valorifice, sa le comercializeze in continuare. Este o problema in primul rand de principiu, sa spui ca Parlamentul tarii nu e bun cum legifereaza, e mai bun Guvernul prin Ordonanta de Urgenta. Este o problema care tine de sanatatea publica, aceea de sanctiona imediat comercializarea unor substante de acest tip si nu de a da posibilitatea celor care le detin eventual sa-si recupereze pierderile intr-o perioada mai scurta sau mai lunga de timp", a declarat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a trimis saptamana trecuta Parlamentului spre reexaminare o lege care incrimineaza comercializarea produselor etnobotanice, pe motiv ca exista deja o ordonanta de urgenta in vigoare ce are un continut mult mai cuprinzator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.