Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat prevenitv, miercuri, pentru 29 de zile, de Tribunalul Arges, sub acuzatiile de luare de mita, fals intelectual si uz de fals.

Antonie Solomon a fost arestat pentru primirea unei mite de 50.000 de euro de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti, 40.000 de euro fiind pentru emiterea autorizatiei de construire a unui hypermarket PIC la Craiova si 10.000 de euro pentru a asigura transport public pana la hypermarket, relateaza NewsIn.

Antonie Solomon este acuzat de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti de infractiunile de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals. Potrivit unui comunicat al DNA, Antonie Solomon a primit suma de 50.000 de euro de la un actionar principal al S.C. PIC S.A pentru a-si indeplini in mod necorespunzator atributiile de serviciu legate de exercitarea functiei de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova.

Primarul Craiovei a primit bani in mai multe transe, in cursul lunilor februarie - martie 2006, pentru a emite ilegal autorizatia de constructie pentru hypermarket-ul PIC Craiova, detinut de finantatorul FC Arges, Cornel Penescu.

Scandalul "Solomon", o razbunare?

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, crede ca nu exista suficiente dovezi pentru retinerea primarul Craiovei, Antonie Solomon, si ca in acest caz ar putea fi vorba despre o razbunare, iar presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, spera ca miercuri edilul sa fie eliberat.

“Este foarte rau ce se intampla, atat pentru Craiova, cat si pentru noi, ceilalti, care suntem surprinsi de aceasta masura. Eu nu cred sa fie dovezi, asa fie ca e o rafuiala, fie ca e o razbunare. Este greu sa vezi ca unii nu stiu cum sa piarda si fac tot felul de chestii”, a declarat prefectul Eugen Georgescu, citat de corespondentul NewsIn. Prefectul nu a spus din partea cui ar putea fi razbunarea.

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa (PSD) a fost luat si el prin surprindere de vestea retinerii primarului Antonie Solomon. “Nu ma pot dezmetici dupa ce am vazut la televizor asa ceva. Inca mai sper ca este o chestiune care mai poate fi explicata. Nu pot sa comentez, efectiv am ramas fara cuvinte. Eu sper ca maine va veni acasa si ca totul va fi bine”, a declarat Ion Prioteasa.

Patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, cel care il contesta vehement pe Antonie Solomon, a refuzat sa comenteze acuzatiile care i se aduc edilului municipiului Craiova. “Nu este un moment pentru a comenta acest eveniment. Nu sunt implicat in acest caz si nu vreau sa spun nimic”, a spus Mititelu.

Despre cazul in care este implicat Solomon cititi aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.