Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost retinut de DNA Pitesti, marti, dupa mai multe ore de audiere, fiind acuzat de luare de mita, fals intelectual si uz de fals.

"Domnul Antonie Solomon va fi prezentat miercuri dimineata la Tribunalul Arges. Avem incredere in justitie si ca aceasta va da o decizie corecta", a declarat, pentru NewsIn, Ovidiu Constantinescu, PR manager la Bostina si Asociatii, a caror avocati il apara pe primarul Craiovei.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon (PDL), a fost retinut, marti seara, pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat timp de cateva ore la sediul DNA Pitesti. Solomon a mai fost audiat, in cursul diminetii de marti, si la sediul Primariei Craiova, iar dupa audieri au avut loc perchezitii la locuintele sale, procurorii ridicand din biroul si din locuintele primarului mai multe documente si inscrisuri care au legatura cu construirea hypermarketul PIC, apartinand finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, dar si acte prin care edilul sa justifice provenienta unor bunuri personale, cat si documente privind colaborarea dintre Primarie si clubul de fotbal Universitatea Craiova.

Dupa perchezitii, Solomon a fost dus la Pitesti. "Am emotii. E normal, pentru ca e prima data cand sunt la DNA. M-au chemat in legatura cu reclamatia facuta de Mititelu (Adrian Mititelu, finantatorul Universitatii Craiova, n.r.), Nedelescu (Gheorghe Nedelescu, fostul viceprimar al Craiovei, care se afla in functie in momentul eliberarii autorizatiei pentru PIC, n.r.), nu stiu care dintre ei... ca nu s-ar fi dat o autorizatie in mod corect", a declarat Solomon ziaristilor, la intrarea in sediul DNA Pitesti.

Dupa aproximativ patru ore de audiere in sediul DNA Pitesti, Solomon a fost iesit, sub escorta, cu catuse la maini, fiind urcat intr-o duba a Politiei. El nu a facut nicio declaratie presei privind acuzatia sub care a fost retinut.

Biroul de presa al Primariei Municipiului Craiova a emis, marti dupa-amiaza, un comunicat in care sustine ca procurorii DNA au solicitat documente si inscrisuri care au legatura cu dosarul in care este cercetat finantatorul FC Arges, Cornel Penescu. In documentul emis de purtatorul de cuvant, primarul Craiovei, Antonie Solomon, este citat cu o declaratie in care sustine ca i-au mai fost solicitate documente prin care sa justifice averea sa personala.

"Procurorii au solicitat, in baza unor mandate de perchizitie, si accesul in biroul primarului municipiului Craiova si la locuintele acestuia din Craiova si, respectiv, Leamna. De aici au fost ridicate documente si inscrisuri care dovedesc provenienta bunurilor personale, conform declaratiei de avere. Au fost, de asemenea, solicitate si documente privind modul in care s-a semnat contractul de concesiune a stadionului Ion Oblemenco, protocolul de colaborare intre Primaria municipiului Craiova si Clubul de fotbal Universitatea Craiova si Acordul prin care Primaria si Consiliul Local Craiova au pus la dispozitia clubului de fotbal, in mod gratuit, stadionul Ion Oblemenco”, se arata in comunicatul semnat de Carmen Licu, purtatorul de cuvant al Primariei Craiova, potrivit NewsIn.

La DNA Pitesti a fost audiat marti si finantatorul FC Arges, Cornel Penescu. La intrarea in sediul DNA, acesta a spus ca audierile ar avea legatura cu autorizatia pe care a obtinut-o de la autoritatile locale din Craiova in anul 2006 pentru construirea hypermarketului PIC. Insa, la iesirea din sediul DNA, dupa aproape cinci ore de audiere, Penescu a sustinut ca a fost chestionat in legatura cu transferurile unor jucatori la Craiova, si nu cu presupusa mita pentru autorizatia de construire a hypermarketului PIC din Craiova.

Potrivit presei locale, Adrian Mititelu a vandut sapte hectare de teren lui Cornel Penescu, teren unde a fost construit hypermarketul PIC. La momentul efectuarii tranzactiei, acesta ar fi primit de la Penescu 2,8 milioane de euro.

In luna august 2006, Directia Generala a Finantelor Publice Dolj dadea publicitatii un comunicat de presa in care afirma ca institutia a facut demersuri prin care se solicita cercetarea penala a lui Adrian Mititelu. Patronul Universitatii Craiova era acuzat ca a preluat, “in dauna statului, terenuri in suprafata de 23,5 ha cu o valoare de piata de aproximativ 11.750.000 de euro, precum si alte active cu o valoare de 20.738.150 de lei (cladiri, constructii speciale, plantatii pomicole pe o suprafata de 55 ha, culturi agricole pe o suprafata de 33,5 ha) toate apartinand Fermei nr.2 Cernele a Statiunii de Dezvoltare Pomicola Dolj (SDP) - Craiova”, se arata in acel comunicat. O parte din suprafata de teren mentionata a facut obiectul tranzactiei intre Adrian Mititelu si Cornel Penescu.

Adrian Mititelu, finantatorul echipei Universitatea Craiova, a fost audiat, luni, 1 februarie, la DNA Pitesti, unde ar fi dat o declaratie ca martor in dosarul de coruptie din fotbal in care sunt invinuiti Cornel Penescu, Liviu Facaleata si Sorin Corpodean, alaturi de alte 11 persoane. La iesirea din sediul DNA, finantatorul echipei Universitatea Craiova a spus ca a fost invitat in mai multe randuri de procurori sa dea declaratii, dar nu a avut timp. "Am venit in calitate de parte vatamata, intr-o cauza in ceea ce-l priveste pe domnul Cornel Penescu. Trebuia sa vin mai demult si am tot amanat si astazi am hotarat sa vin la DNA", a spus Adrian Mititelu la iesirea de la audieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.