Fostul premier comenteaza pe blogul personal reactia lui Mircea Geoana la plecarea lui Cristian Diaconescu din PSD, acuzandu-l ca introduce zazanie in partid cand este nevoie de solidaritate.

Nastase se arata suprins de reactia fostului presedinte al PSD Mircea Geoana, exprimata miercuri, printr-un comunicat de presa, prin care acesta sustine ca plecarea lui Diaconescu e semnul drumului gresit pe care a apucat-o PSD si ii transmite fostului presedinte ca nu are dreptul sa atace actuala conducere a partidului dupa ce a dus PSD in ridicol sub conducerea sa.

"Reactia lui Mircea Geoana este insa nu doar nepotrivita, ci si jignitoare. Dupa ce cu totii am afirmat categoric ca dorim sa pastram functia de la Senat pentru Mircea Geoana, indiferent de cat de simpatic ni se pare domnia sa, vad ca domnul Geoana continua sa se comporte ca o victima. Punctul meu de vedere, de sustinere, a fost clar exprimat, desi, in 2006, daca imi aduc bine aminte, domnul Geoana a fost cel care a cerut retragerea sprijinului politic pentru presedintele Camerei", subliniaza Adrian Nastase intr-o postare pe blogul personal, amintind de momentul in care Geoana l-a impins sa se retraga de la sefia Camerei in contextul scandalului "Zambaccian".

In acest context, Nastase arata ca afirmatiile lui Mircea Geoana sunt neintemeiate, cu atat mai mult cu cat fostul presedinte al PSD "a calcat in picioare in ultimii cinci ani imaginea partidului, facand azi ca Victor Ponta sa preia un partid criticat si chiar ridiculizat". Presedintele CN subliniaza ca pentru "trecutul" ultimilor cinci ani, plin de erori si infrangeri, Geoana are o raspundere pe care trebuie sa si-o asume si care nu-i permite sa inceapa sa acuze la patru zile dupa Congres.

Nastase spune ca i-ar fi placut ca Geoana sa invete din infrangerea sa de sambata noaptea si sa nu mai vorbeasca la nesfarsit pe langa problemele reale ale PSD, sperand ca lumea nu le va vedea. "Jocurile de culise pentru aranjarea unui Congres nestatutar, incalcarea regulilor, instigarea la ura intre colegi si negocierile nesfarsite pentru posturi nu sunt metehne vechi, ci sunt, din pacate, <noile> reguli ale PSD-ului impus de <Revolutia culturala> a lui Mircea Geoana", subliniaza Adrian Nastase, care considera ridicola incercarea lui Geoana de a sugera ca adversarii sai l-au presat pe Cristian Diaconescu sa se retraga "dupa ce Diaconescu a candidat impotriva lui Geoana, dupa ce Diaconescu a vorbit la Congres impotriva lui Mircea Geoana si dupa ce apropiatii lui Geoana l-au presat la nesfarsit pe Diaconescu sa se retraga in favoarea acestuia"

"Astept ca domnul Geoana sa uite ca a refuzat o dezbatere serioasa in partid si ca a facut tot ce a putut pentru a bloca analiza reala a cauzelor pentru care am ajuns sa fim mereu pe locul doi. Si sa vina, zilele urmatoare, si sa acuze noua conducere pentru esecurile consecutive din ultimii cinci ani. Sa acuze <vanghelizarea> PSD. Sa acuze ca PSD-ul nu mai are identitate ideologica", mai acuza deputatul.

"Din pacate, Mircea Geoana nu a stiut sa castige, atunci cand s-a inscris la alegerile din 2005 impotriva lui Ion Iliescu si dovedeste, pentru a doua oara, ca nu stie nici sa piarda", spune liderul PSD care, in finalul postarii sale, ii recomanda lui Mircea Geoana ca, daca ii pasa cu adevarat de soarta PSD, sa lase comunicatele trimise de la distanta si sa vina alaturi de noua conducere a partidului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.