Ministrii Finantelor, Sebastian Vladescu, si cel al Muncii, Mihai Seitan, au fost amenintati cu demiterea de catre premierul Emil Boc, in cadrul sedintei Executivului de miercuri.

Potrivit unor surse citate de NewsIn, Boc le-ar fi imputat celor doi problemele de imagine pe care le-au provocat, mai intai Seitan prin declaratiile legate de acordarea diferentiata a alocatiilor pentru copii, iar Vladescu pentru ca a avansat ipoteza impozitarii pensiilor, iar la scurt timp si-a nuantat substantial afirmatiile. [Reforma bugetara: Copil de "bogat" = alocatie zero]

Sursele citate au precizat ca avertizarea lui Boc ar fi fost facuta catre ministri respectivi doar in prezenta membrilor Cabinetului, dupa ce consilierii au fost invitati sa paraseasca sala de sedinte.

"Scandalul" a pornit in urma declaratiilor ministrului Vladescu, care spusese ca are in plan un impozit pe pensii, lucru pe care nu il discutase in prealabil cu premierul Emil Boc.

In urma interventiilor premierului, Vladescu si-a modificat declaratiile. Ministrul a exclus orice impozitare suplimentara a pensiilor pentru anul in curs. "In anul 2010, lucrul acesta ramane in mod cert. In 2011, cand vom lucra pe buget vom face comunicarile legate de ceea ce se intampla. Deocamdata nu exista niciun fel de evaluare vizavi de necesitatea majorarii taxelor si impozitelor. Sunt de parere ca pensiile care acum nu sunt impozitate nu pot fi impozitate, deci sistemul va ramane asa. Nu vrem sa impozitam pensiile mici", a declarat Vladescu la finele unei intalniri cu membri ai grupului deputatilor PDL, transmite NewsIn. [Alba-neagra cu impozitarea pensiilor]

Discutii de "bucatarie interna"

Premierul Emil Boc a refuzat marti sa comenteze informatia ca i-ar fi amenintat cu demiterea pe Sebastian Vladescu si Mihai Seitan, precizand ca discutiile din "bucataria interna" a Guvernului nu vizeaza dezbaterea publica.

Ce spun Seitan si Vladescu?

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a declarat ca in Executiv nu se ameninta, ci se lucreaza. "Amuzanta intrebarea cu amenintarea. Cred ca e un lucru pe care il doriti dvs. sa fie amenintator. Noi suntem colegi si in Guvern nu se ameninta, in Guvern se lucreaza. Si daca dvs. simtiti ca vreti sa ne amenintati, faceti-o, dar nu veti avea succes pentru ca ne vom face treaba in continuare", i-a replicat Vladescu unei ziariste care l-a intrebat pe premier, nu pe el, daca este adevarat ca el si Mihai Seitan au fost amenintati cu demiterea de Emil Boc.

La randul sau, Seitan a sustinut ca "nu s-a discutat" despre acest subiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.