Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, a luat cuvantul la tribuna Congresului, acuzandu-l pe Marian Vanghelie ca l-a suspendat impotriva Statutului. Discursul sau vehemet, dar si al liderului PSD Bucuresti au starnit huiduieli in randul delegatilor

Pandele: "Am fost exclus deoarece m-am ridicat impotriva lui Marian Vanghelie si a lui Mircea Geoana"

"Acesta este o nunta, nu un congres", a declarat Florentin Pandele. Anterior, acesta declarase ca Marian Vanghelie a fost "imbracat in mireasa", iar nunta sa este congresul. De asemenea. Pandele a glumit, spunand ca a intarziat la Congres pentru ca a fost la farmacie sa cumpere o seringa, pentru ca unul dintre colegii sai a inventat un antidot "anti-Vanghelie". "Sunt convins ca in sala vor fi cativa medici care vor reusi sa faca o excizie ca sa scoata raul din trupul PSD. Eu am intarziat putin pentru ca am fost la farmacie sa iau o seringa, pentru ca unul din colegi a scos un antidot impotriva acestei malarii, acestui microb care nu face decat sa duca PSD in jos. Antidotul se numeste anti-Vanghelie. Seringa mea e o seringa mai speciala, votul este antidotul impotriva acestui personaj odios", a mai spus Pandele.

Mircea Geoana a intervenit, declarand ca nu va permite transformarea Congresului intru-un "balci ieftin".

  • Primele divergente: infiintarea functiei de prim-vicepresedinte executiv
Vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita a popus infiintarea functiei de presedinte executiv in partid. Ideea a fost desfiintata insa de Ion Iliescu, care a precizat ca pot fi folosite deja functiile existente in partid prentru preluarea unor atributii, ca de exemplu cea de presedinte al Consiliului National, functie detinuta in prezent de Adrian Nastase, relateaza Adevarul.

"Votul a fost impotriva ieri in Comitet, de aceea e surprinzator ca e adusa in discutie acum", a declarat Adrian Nastase.

  • Congresul PSD a aprobat unica modificare la Statut, referitoare la alegerea vicepresedintilor
Congresul PSD a aprobat, in unanimitate, modificarea Statutul in privinta alegerii celor 15 vicepresedinti, astfel incat acestia vor fi alesi direct de catre delegati, in ordinea descrescatoare a numarului de voturi obtinute, relateaza NewsIn. Potrivit vechilor prevederi, cei 15 vicepresedinti erau alesi pe doua criterii: 8 dintre ei pe regiuni de dezvoltare, restul pana la 15 alesi pe domenii de competenta stabilite explicit in Statut. Vineri, CEx a stabilit ca vicepresedintii vor fi alesi direct de catre congres, in ordinea descrescatoare a numarului de voturi obtinute, iar competentele lor vor fi stabilite ulterior de CEx.

[Victor Ponta, convins ca va castiga sefia PSD]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.