Vicepresedinte PDL Hunedoara Marian Mihalache, director adjunct al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Hunedoara, este suspectat ca a omorat o tanara de 26 de ani, la Dublin, dupa care a incercat sa se sinucida.

Potrivit presei din Dublin, crima s-a produs joia trecuta, intr-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management. Romanca ucisa era asistenta medicala si lucra intr-un spital aflat in apropierea campusul Irish Management Institute. Politia urma sa interogheze un barbat in legatura cu aceasta crima, relateaza NewsIn, citand presa irlandeza.

Barbatul, despre care se crede ca este fostul iubit al femeii, a fost gasit langa cadavru si se presupune ca a ucis-o pe femeie, inainte de a se rani. Politia spune ca nu cauta pe nimeni altcineva in legatura cu uciderea Loredanei Pricajan, 35 de ani, si il va interoga pe barbat dupa ce acesta isi va reveni.

"Ancheta preliminara arata ca ambele parti au suferit rani in cursul unui scandal domestic", a precizat o sursa din politie. "Credem ca barbatul a incercat sa se sinucida, dar isi va reveni. Este un caz tragic de crima-sinucidere si nimeni altcineva nu este cautat", a adaugat sursa. Politia crede ca perechea se separase recent si barbatul revenise in Romania, insa s-a intors la Dublin pentru a o convinge pe femeie sa se impace cu el.

Potrivit comisarului sef Remus Sabau, adjunct al sefului IPJ Hunedoara, politistii irlandezi au solicitat Politiei Romane informatii despre Marian Mihalache, ei sustinand ca acesta ar fi barbatul gasit injunghiat in camera din campusul irlandez.

Oficial, la APIA Hunedoara se stie ca Marian Mihalache se afla in concediu de boala, de o saptamana, acuzand in ultima perioada dureri mari de spate.

Tanara ucisa, Loredana Pricajan, de 26 de ani, este din satul Vaidei, comuna Romos, judetul Hunedoara. Romanca lucra ca asistenta la spitalul St Vincent si traia in Irlanda de multa vreme.

Marian Mihalache a fost pana in 2009 directorul firmei ECO SID Hunedoara, care se ocupa cu ecologizarea fostei platforme siderurgice. Potrivit presei locale, pe vremea cand detinea functia de director al ECO SID, Mihalache ar fi decis sa-si acorde 180 de salarii compensatorii in cazul in care i s-ar fi desfacut contractul individual de munca. Decizia a provocat un scandal la vremea respectiva, fiind contestata in instanta de Primaria Hunedoara. In iunie 2009, Mihalache a fost schimbat din functia de director al ECO SID, fiind numit, recent, pe postul de director adjunct la APIA Hunedoara.

Mihalache ar putea fi exclus din partid

"Infractiunea care ar fi fost savarsita de Marian Mihalache nu are nici o legatura cu functia de vicepresedinte, nici cu cea de director.In momentul in care vom avea o comunicare oficiala, vom aplica hotararile statului, adica excluderea din partid", a declarat ieri pentru NewsIn Tiberiu Iacob Ridzi, presedintele PDL Hunedoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.