Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi ca Adrian Nastase are toate calitatile pentru a candida la sefia partidului, dar ca dezavueaza ca dezbaterea din partid sa se poarte doar in jurul persoanelor care sa conduca PSD.

"Adrian Nastase va fi unul din oamenii de baza in noua conducere a partidului. Deci este omul prezentului si viitorului in acest partid", a declarat Iliescu, la Realitatea TV, intr-o interventie telefonica. Intrebat de moderator daca Nastase poate fi din nou presedinte al partidului, Iliescu a raspuns: "Poate", iar la intrebarea daca l-ar sustine (fara a se preciza clar daca se refera la inscrierea in cursa, n.r.), Iliescu a raspuns "fara indoiala".

Intr-o a doua interventie telefonica, Iliescu a dorit sa explice ca nu si-a exprimat sprijinul, prin aceasta declaratie, ca Adrian Nastase sa devina sef al PSD. "Am intervenit tocmai pentru ca nu imi place stilul dvs. bombastic de a prezenta lucrurile.<<Iliescu loveste din nou>>. Am fost la o lansare de carte la Fundatia Titulescu si in final au venit un numar de gazetari... Mi-au cerut cateva pareri in legatura cu discutia din PSD. Si eu mi-am exprimat dezavuarea in legatura cu limitarea intregii dezbateri pe probleme de persoane. I-am spus ca noi trebuie sa abordam cu seriozitate acum dezbaterea din partid si pregatirea Congresului", a spus liderul onorific.

"Trebuie sa ne concentram pe problemele de fond si analize in legatura cu intreaga evolutie a partidului, sa elaboram materiale serioase programatice ale partidului, sa actualizam si statutul partidului si sa il transformam intr-un instrument de intarire a vietii politice de partid si in ultima instanta va fi problema echipei conducatoare capabila sa promoveze o asemenea echipa si eu promovez in ansamblu echipa viitoare si structura ei din oamenii si cu experienta si cu charisma si cu pregatire si asa mai departe. Si in acest context m-a intrebat: <<Dar Nastase poate fi un candidat?>>. Bineinteles ca poate fi. Are toate calitatile pentru asta. Dar vom discuta totul in contextul acestor dezbateri privind viitoarea echipa pe baza materialelor programatice", a detaliat Iliescu, care a mai aratat ca "ruperea din context a unor declaratii nu slujeste deloc lucrurilor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.