Repunerea pe tapet a scandalului Hayssam este, in mod cert, o metoda prin care seful statului vrea sa intimideze anumiti dusmani politici. Dar cine sunt acestia?

Basescu pregateste lansarea pe piata a unor documente despre Hayssam, dar dezvaluirile se vor opri la momentul 2005, al intrarii in scena a lui, ca presedinte al Romaniei. Un decupaj care va lovi, deci, acolo unde ii convine lui Basescu, comenteaza Inpolitics.

[VIDEO] Udrea: Marie Jeanne stia de rapire


Cine ar avea de suferit de pe urma acestor dezvaluiri?

Multe persoane, si mai toate care ii stau in git lui Basescu. E vorba de fostul presedinte Ion Iliescu, de fostul premier Adrian Nastase, de Viorel Hrebenciuc, adica exact acele persoane care vor avea un cuvint greu de spus la apropiatul congres al PSD. Nici PNL nu s-ar simti prea bine, daca ne amintim ca si Dinu Patriciu a avut conexiuni puternice cu arabul.

Paradoxal, insa, adevarata miza a relansarii scandalului ar putea fi cautata nu atit in PSD ori PNL, ci in PDL. Acolo unde, din informatiile Inpolitics, supergreul Vasile Blaga isi pregateste de zor candidatura la sefia partidului, la congresul din martie-aprilie, lucru care nu prea ii convine deloc lui Basescu. Preluarea PDL de catre un dur precum Blaga in dauna yesmanului Boc i-ar putea da peste cap socotelile politice sefului de la Cotroceni si i-ar diminua influenta pe scena politica mai mult decit si-ar dori.

Cititi mai multe in Inpolitics.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.