Elena Udrea a sugerat luni seara intr-o emisiune la OTV ca jurnalista Marie Jeanne Ion stia ca urma sa fie rapita in Irak alaturi de colegii sai.

Udrea era in primavara lui 2005, cand Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au fost rapiti, sefa Cancelariei Prezidentiale a lui Traian Basescu, transmite Realitatea.

"In acea perioada Omar Hayssam era dornic sa intre in relatii cu noua conducere. El mai adusese niste rapiti cu vreun an in urma de pe un vapor. A sperat ca prin aceasta actiune, chipurile rapim niste ziaristi romani si apoi ma implic eu, Omar Hayssam, in a-i aduce inapoi. Asa intru in gratile puterii si nu mai am probleme cu justitia. Nu a fost sa fie asa, iar rapirea s-a transformat in ceva foarte serios si foarte tragic", a declarat Elena Udrea care a adaugat ca "familia domnisoarei Marie Jeanne, senatorul Vasile Ion, era in foarte bune relatii cu Omar Hayssam". "Asa cum stiu eu lucrurile, Marie Jeanne a stiut ce se va intampla. Nu a stiut ce sens va lua. O poveste care si ei i-ar fi adus notorietate, celebritate", a mai spus Udrea care a refuzat sa dezvaluie daca si ceilalti doi jurnalisti stiau ca urmau sa fie rapiti.

Elena Udrea si-a reluat declaratiile privind jurnalista rapita in Irak, sustinandu-si in continuare afirmatia. "Am fost intrebata de subiect si daca luati declaratia si nu o mai deturneaza televiziunile, spune asa: se spune ca, se crede ca... Si am spus: da, si eu cred acelasi lucru. Eu nu am spus ca am informatii. Din tot ce s-a discutat, din tot ce s-a spus - inclusiv opiniile ca Marie Jeanne ar fi stiut - si eu sunt de aceeasi opinie, analizand tot ce s-a spus, ca Marie Jeanne ar fi stiut. Asta era opinia mea, asa am spus-o, luati declaratia. Ce a iesit si ce spun televiziunile dupa aceea, sunt obisnuita, una zic eu, alta… Este parerea mea, parerea mea este ca a stiut, ea spune ca nu. Asta este", a precizat Udrea, marti, pentru NewsIn.

Intrebata pe ce se bazeaza in afirmatiile sale, ministrul a raspuns ca "pe toate discutiile si toate lucrurile care s-au spus in cinci ani de zile de acum, deja, pe toate opiniile exprimate in public, toti cei care au participat la eveniment si ce au spus dupa aceea". "Parerea mea se bazeaza pe informatii publice si este parerea mea personala. Acum a intrebat domnul Dan Diaconescu, nu a fost o informatie. A spus, a facut o afirmatie cum ca se spune ca Marie Jeanne stia si am spus: da, si eu cred ca stia. Nu este subiectul meu, nu ma intereseaza. S-a facut o afirmatie la care eu am achiesat, nu m-a interesat, nu este subiect pentru mine Atata tot".

Marie Jeanne se apara

Marie Jeanne Ion respinge acuzatiile lansate de fosta sefa a Cancelariei Prezidentiale din 2005. Aceasta a precizat ca are foarte multe intrebari pe care si le pune in privat pe tema acelui episod, unul pe care il considera "o drama" pe care vrea sa o uite, dar nu este lasata de cei care continua sa speculeze pe acest subiect. Fiica senatorului PSD Vasile Ion a declarat ca il cunostea pe omul de afaceri Omar Hayssam, cel acuzat de rapirea din 2005 a celor trei jurnalisti in masura in care acesta era un om cunoscut la nivel public, arata Realitatea.

Marie Jeanne Ion a precizat ca nu poate detalia toate amanuntele legate de acel episod si asta si datorita implicatiilor ce tin de securitatea eliberatorilor sai. "O voi face la momentul potrivit", a subliniat aceasta, care s-a declarat optimista ca desecretizarea acestui dosar va risipi misterele ce planeaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.