Sub pretextul aplicarii Legii 656/2002 (pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor), Porsche Leasing Romania IFN SA solicita clientilor sai date privind calitatea de persoana expusa politic", de membru direct" si asociat apropiat" al unui astfel de persoane.

ANSPDPC atrage atentia ca, potrivit Legii 677/2001, „prelucrarea datelor privind convingerile politice este interzisa". Aplicarea Legii 656/2002, pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, si modificarea ei ulterioara prin Hotarari si Ordonante de Guvern, naste reactii bizare din partea unor institutii de credit din Romania. Astfel, unele dintre acestea au inceput sa solicite clientilor date dintre cele mai bizare, ce amintesc, mai degraba, de actiuni ale unor servicii secrete din regimuri apuse. Printre institutiile de credit cu porniri de „politie politica" se numara Porsche Leasing Romania IFN SA, scrie Qmagazine.

Compania a inaintat clientilor sai formulare ce trebuie completate pana la data de 10 ianuarie 2010, prin intermediul carora se solicita, printre altele, informatii legate de „calitatea de persoana expusa politic", de „membru direct al familiei unei persoane expuse politic" si de „asociat apropiat al unei persoane expuse politic".

Cititi mai multe in Qmagazine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.