Parlamentarii din Comisia de buget-finante au decis, prin vot unanim, sa dezbata sambata proiectul de buget pana la epuizarea acestuia si sa accepte inlocuitori pentru ordonatorii de credite la dezbateri doar daca acestia au o motivatie serioasa pentru a lipsi de la comisie.

Propunerea de prelungire a programului stabilit de Comisiile de buget-finante a venit din partea deputatului PD-L Petru Calian. "Pentru ca avem inca destul de mult de muncit, propun sa schimbam programul de lucru, azi pana la 22.00, maine de la 8.00, pana la terminarea si adoptarea raportului. Timpul ne preseaza", a spus Calian, potrivit NewsIn.

"Eu sunt de cursa lunga, nu am nicio problema, as veni in continuarea propunerii sa nu facem azi pauza de doua ore, ci de o singura ora", a continuat presedintele de sedinta Viorel Stefan.

"Eu inteleg ardoarea cu care unii colegi doresc sa execute ordinele venite de la partid, noi avem responsabilitatea trecerii in revista a tuturor articolelor si amendamentelor si nu cred ca o astfel de masura ar fi in interesul cetatenilor romaniei si Guvernului, pentru ca dansii se asteapta la un punct de vedere competent din partea noastra. As zice sa lasam masurile acestea, sa ne respectam programul pe care, din cate imi aduc eu aminte, si Calian si ceilalti colegi de la PD-L l-au votat", a replicat social-democratul Petre Petrescu.

"Va refereati la sarcinile de partid pe care le-a primit domnul Rusanu, nu domnul Calian. Cel mai dornic e domnul Rusanu, care a propus sa nu mai facem nicio pauza pana nu terminam", a raspuns presedintele de sedinta Viorel Stefan, referindu-se la senatorul liberal Dan Radu Rusanu, care a dorit prelungirea dezbaterilor pe buget pana la epuizarea proiectului.

"Facem pauza la pranz o ora, de la 13.00 la 14.00, dupa care continuam pana se epuizeaza bugetul. Asta ar fi propunerea. Acest lucru se poate intampla maine dimineata la 4, la 6, la 9. Deci de la ora 14.00 pana la epuizare", a supus la vot Viorel Stefan propunerile colegilor sai. Programul a fost adoptat de parlamentari in unanimitate.

De asemenea, parlamentarii au ridicat problema obligativitatii prezentei ordonatorilor de credite la discutarea bugetelor aferente, si au decis, tot cu unanimitate de voturi, sa accepte ca in locul ordonatorilor de credite sa poata veni la dezbateri un inlocuitor, doar cu o motivatie serioasa pentru lipsa ordonatorului de credite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.