Honorius Prigoana a inceput in forta campania electorala pentru un mandat de deputat, printr-o declaratie care arata, intre altele, ca e hotarit sa modifice legea electorala, dar nici macar nu o cunoaste, riscind chiar sanctiuni severe.

Concret, Prigoana jr a declarat public ca nu va lua niciun leu de la tatal sau. "Imi autofinantez campania electorala. Am un buget pe care mi l-am stabilit singur la 50.000 de euro. Daca va fi nevoie de mai mult nu va fi o problema, dar nu cred ca va fi nevoie, pentru ca mi-am comandat tot ce tine de partea de afise, panotaj si m-a costat 10.000 de euro", a anuntat el la Realitatea TV. Ceea ce nu stie micul Prigoana e faptul ca declaratia sa arata o dubla incalcare a legii: pe de o parte, Legea 334/2006, privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, prevede ca un candidat pentru functia de senator are un plafon de cheltuieli de 500 de salarii minime brute, adica aproximativ 75.000 de euro, in timp ce pentru un loc de deputat se pot cheltui cel mult 350 de salarii minime brute pe tara, adica maxim 50.000 de euro. Altfel spus, disponibiltatea lejer manifestata de catre tinarul candidat, de a cheltui peste aceasta suma, inseamna ca el habar nu are cit si cum poate cheltui, legal, in campanie. Pe de alta parte, tot legea spune clar ca o persoana fizica nu poate dona unui partid - pentru ca Prigoana Jr. e candidatul PDL si nu unul independent - mai mult de 27.000 de euro intr-un an fiscal, astfel ca suma de 50.000 pentru auto-finantare e, iarasi, ilegala.

Presedintele ProDemocratia, Cristian Parvulescu, subliniaza si el, in exclusivitate pentru Inpolitics, ca aceasta suma depaseste plafoanele stabilite de lege iar sanctiunile, in cazul demonstrarii unor ilegalitati, pot culmina cu pierderea noului mandat de deputat.

Cititi mai multe pe Inpolitics.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.