Desi este sprijinit de organizatia PDL a sectorului 1, Viorel Tudorache si-a retras candidatura la alegerile parlamentare din Colegiul 1 al Capitalei in urma unei discutii cu Emil Boc, care i-a explicat ca Biroul Permanent al partidului a decis sa-l sustina pe Honorius Prigoana.

"Am avut o discutie de aproximativ 15 minute cu dl Emil Boc, care a fost un domn elegant si finut, mi-a explicat despre ce este vorba, iar eu am acceptat decizia partidului", a declarat pentru NewsIn democrat-liberalul Viorel Tudorache.

Potrivit lui Tudorache, Boc i-a precizat ca Biroul Permanent al partidului a decis sa-i acorde sustinerea lui Honoriu Prigoana, fiul deputatului PDL Silviu Prigoana, netinand cont de decizia organizatiei PDL din sectorul 1, care il validase pe Tudorache drept candidat prin vot secret.
Tudorache a precizat ca si-a retras deja candidatura pentru alegerile din Colegiul 1.

Purtatorul de cuvant al BEM, Iulian Alexandru Ivan, a spus ca dosarul de candidatura al lui Tudorache a fost depus pe data de 24 decembrie, fiind semnat conform procedurilor de catre presedintele PDL, Emil Boc.

Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a afirmat ca nu stie despre depunerea candidaturii lui Virgil Tudorache la BEM pentru alegerile partiale din Colegiul 1 pentru Camera Deputatilor, conducerea partidului urmand sa aleaga intre Tudorache si Honorius Prigoana.

"Conducerea partidului a fost mandatata de Biroul Politic sa discute acele optiuni care sunt, cel putin doua nume, Viorel Tudorache si Honorius Prigoana. Vom sta de vorba cu cei doi si noi avem mandat din partea Biroului Politic pentru a desemna un candidat", a declarat Flutur la finalul sedintei Biroului Permanent al PDL.

Intrebat ce rost mai au aceste discutii in conditiile in care la BEM a fost deja inscrisa candidatura lui Virgil Tudorache, Flutur a raspuns ca nu stie despre depunerea candidaturii, Biroul Permanent mandatand conducerea executiva a partidului sa aleaga un candidat dintre cele doua nume propuse. "Biroul Permanent ne-a mandatat pe cei 5 care suntem in conducerea executiva sa stam de vorba, sa audiem candidatii si in termenul prevazut de lege vom anunta cine este candidatul desemnat", a precizat Flutur, completand ca nu cunoaste mai multe amanunte.
Pana la acest moment, la BEM s-a mai inscris si secretarul general al PNL, Radu Stroe.

Conducerea PSD ia in calcul sa-l sprijine pe acestala alegerile pentru Camera Deputatilor din colegiul 1 al Capitalei, decizia finala urmand sa se ia in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent al partidului.

Alegerile anticipate in Colegiul uninominal 1 din Capitala vor avea loc la data de 17 ianuarie, iar campania electorala va incepe la 2 ianuarie si se va incheia la 16 ianuarie, la ora 7.00. Pentru alegerile partiale, campania electorala dureaza 15 zile.

Candidaturile pentru Colegiul 1 pot fi depuse pana la 28 decembrie, potrivit unei Hotarari a Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.