Ministrul desemnat al Transporturilor si Infrastructurii Radu Berceanu a declarat in cadrul audierilor ca facilitatile pentru transport acordate anumitor categorii de persoane, precum studenti, pensionari si veterani, ar trebui eliminate deoarece creeaza datorii catre companiile de transport.

"In prezent, sunt sume foarte importante de platit catre CFR Calatori pentru astfel de facilitati, deoarece nici Ministerul Muncii si nici cel al Invatamantului nu achita la timp acele cupoane de reducere", a explicat Berceanu.

Astel, el considera ca ar trebui majorat sprijinul financiar acordat acestor categorii de persoane si eliminate facilitatile. "De aceea s-au inventat banii. Cum isi cumpara mancare, sa-si cumpere si bilete de transport", a spus Berceanu, citat de NewsIn, adaugand ca in acest sistem apar si situatii in care desi cupoanele nu se utilizeaza banii sunt totusi incasati.

Radu Berceanu a anuntat ca isi mentine si intentia de a readuce o parte din transportul de marfuri grele si periculoase pe calea ferata, dupa ce s-a renuntat la acesta din cauza infrastructurii proaste. "Acestea nu mai sunt pe feroviar din cauza conditiilor proaste de pe caile ferate. Suntem singura tara din UE care nu da niciun ban la transportul feroviar", a spus Berceanu.

Potrivit acestuia, din taxele de utilizare a infrastructurii nu se pot asigura investitiile necesare modernizarii retelei de transport, acestea ar trebui sa fie facute din bani de la bugetul de stat. "Am cerut schimbarea acestei situatii, insa nu am speranta ca vom aveam succes, deoarece e greu sa primesti mai multi bani in acesti ani destul de grei. Mereu se taie de la subventiile pentru investitii pentru ca acestea nu fac greve", a adaugat Berceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.