Premierul desemnat Liviu Negoita si-a depus mandatul inca din cursul zilei de marti, motivand ca astfel negocierile purtate de PDL si cele de la Cotroceni pentru formarea unui Guvern sa nu aiba "vreun impediment" care sa tina de persoana sa.

"Am considerat ca ne aflam intr-o alta realitate politica, finalizarea alegerilor prezidentiale, dupa cum stiti azi (miercuri, n. red) urmeaza sa aiba loc consultari la Cotroceni, am considerat ca este normal ca aceste consultari sa se desfasoare fara vreun impediment care sa tina de persoana mea, desemnata in urma cu mai bine de o luna de zile, mi-am asumat aceasta responsabilitate la acea data, considerand ca Romania s-a aflat si se afla intr-o perioada de dificultate", si-a motivat ieri primarul sectorului 3 gestul, care a mai spus ca s-a consultat cu presedintele Basescu, i-a depus mandatul, iar acesta i-a multumit pentru colaborare, relateaza NewsIn.

Negoita a criticat intarzierea Parlamentului de demarare a procedurii de investire a Cabinetului sau de catre "coalitia bunului simt", pe care a acuzat-o ca persista intr-o atitudine care pune "in paranteze interesele Romaniei". "Era bine daca aveam un Guvern cu puteri depline atunci cand am incercat sa formez o echipa, s-a considerat atunci de catre o coalitie a bunului simt ca interesele Romaniei pot fi puse intre paranteze, din ultimele declaratii vad ca persista intr-o astfel de atitudine, drept pentru care ma astept ca intr-un termen foarte scurt un alt coleg de-al meu, care va fi desemnat in calitatea de prim-ministru sa poata forma un Guvern si sa poata sa treaca prin Parlament. (....) Sunt absolut convins ca daca Parlamentul ar fi aprobat chiar si acel Guvern azi Romania ar fi fi primit cea de-a treia transa, am fi avut un buget aprobat si puteam sa evitam o amanare nefasta pentru Romania", a mai spus Liviu Negoita.

"Intre timp au avut loc evenimente pe care le cunoasteti si dvs., alegeri, avem un presedinte confirmat, daca Parlamentul a amanat in mod justificat instalarea unui Guvern cu puteri legitime iata ca am ajuns azi sa traim intr-o alta realitate politica si cred ca e de datoria partidelor aflate in Parlament, a dlui presedinte sa gaseasca o formula majoritara care sa treaca prin Parlament", a mai comentat democrat-liberalul.

El i-a multumit presedintelui Traian Basescu pentru increderea acordata. "Pentru tot ce face dl presedinte pentru Romania va avea respectul si pretuirea mea pentru ce face pentru aceasta tara", a spus el. Negoita a precizat ca nu stie cine va fi urmatorul premier desemnat, spunand ca "cel care va decide va fi presedintele Romaniei, Traian Basescu".

Ce sanse are Cabinetul Negoita?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.